(sursa foto independent.ie)

Acum ca s-a terminat postul intram timid, dar sigur in sezonul de nunti. Perioada foarte frumoasa si aglomerata din viata unui makeup artist, moment in care isi doreste ca totul sa mearga struna, fara probleme sau posibile neintelegeri. Pentru ca stiu ca majoritatea makeup artistilor le este teama sa comunice anumite informatii viitoarelor mirese, de teama sa nu le supere, am decis sa scriu un articol prin care sa le transmit eu aceste informatii. In caz ca primesc rosii in cap, le voi primi eu pentru fiecare makeup artist, sunt pregatita :)

Asa ca dragi mirese, care cititi aceste randuri, iata ce ar dori makeup artistul sa va transmita, dar ii e rusine, promit ca la cerere, pot face acelasi lucru si pentru mirese, caci stiu ca e reciproc.

1. Stiu ca sunteti stresate si nerabdatoare, insa daca makeup artistul a semnat un contract cu voi si a asigurat  programarea, si mai e si un makeup artist cu renume in domeniu, atunci stați fara griji, nu e nevoie sa sunati de 2 ori pe saptamana sa va asigurati de programare. De la distanta se cunosc neseriosii.

2. Daca va pregatiti de nunta, atunci chiar e indicat sa va pregatiti cu adevarat. Vizitati cabinetul de cosmetica, pregatiti tenul pentru ziua nuntii, pregatiti sprancenele si nu aveti asteptari ca makeup artistul sa poata sa va penseze in ziua nuntii (unii nici nu au acest serviciu in portofoliu). De asemenea, indiferent ce produse foloseste si cat de pricept este o acnee veche si severa nu poate fi ascunsa 100%, asa ca vizitati cabinetul de cosmetica si pregatiti “terenul”.

3. Makep artistul NU POATE SUB NICIO FORMA sa acopere mustata, asa ca rugam insistent sa o epilati inainte de sesiunea de makeup cu cel putin 24 de ore.

4. Asa cum si voi aveti un program foarte bine stabilit, asa si makeup artistul, incercati pe cat posibil sa nu incurcati programarile, sa nu intarziati si sa respectati programul, o intarziere mai mare de jumatate de ora poate sa complice cu adevarat sedinta de makeup.

5. Daca machiajul  se realizeaza acasa la voi, asigurati-va ca ii oferiti confort minim makeup artistului, spatiu de 2mp de desfasurare, zona linistita, unde nu se agita nimeni, unde nu intervin x persoane cu sfaturi la machiaj (atentie mama soacra) si unde nimeni nu are acces direct la produsele makeup artistului (uneori chiar se fura din ele, din pacate). Un pic de liniste v-ar prinde bine si voua.

6. Incercati sa delegati anumite taskuri persoanelor din jurul vostru, astfel incat in sedinta de makeup si hair sa va puteti relaxa, fara sa fiti stresate ca nu au ajuns aranjamentele florare la biserica sau alte x motive. O mireasa nervoasa pe scaun (poate chiar care plange) poate strica cu totul si machiajul. Orice problema se rezolva, deci chill.

Sper ca am acoperit toate subiectele, daca nu, astept sa ma anuntati ce ați vrea sa mai transmitem.

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0