Astazi implinesc 200 de articole de cand scriu pe blog. Cei care ma citesc stiu ca in general eu scriu pentru makeup artisti, diverse situatii si subiecte de discutii, mai putin review de produs. Practic, de 200 de articole incerc, asa cum pot, sa explic unele lucruri, sa schimb mentalitati, sa aprind lumina in anumite cazuri. Am ajuns astfel sa fiu numita Andra-prietena makeup artistilor. Oare am reusit? S-a schimbat ceva? Sunt tare curioasa.

Verificand feedbackul pe care il am uneori pe blog, pe facebook si adunand mesajele din inbox, am impresia ca informatia a ajuns la voi, ca s-a sezat in minte si a inceput sa proceseze. Dar mai apoi aflu de tot felul de situatii si vad ca lucrurile au ramas la fel. Ceea ce ma instristeaza.

De cel putin un an sau doi eu militez si discut peste tot despre prietenia dintre clienta si makeup artist si nevoia de comunicare, dar in continuare aud de conflicte.

In ultimul timp am pus foarte mult accent pe folosirea produselor de calitatea si evitarea fakeurilor, precum si pe NECESITATEA dezinfectarii si sterilizarii. Dar in continuare sunt probleme.

Alaturi de mine, scriu si alti colegi pe aceste teme, deci informatia ajunge chiar la toata piata de makeup artisti. Dar oare s-a schimbat ceva?

Acesta a fost inca un motiv pentru care am lansat ASOCIATIA MAKEUP ARTISTILOR DIN ROMANIA, pentru ca imediat ce va functiona si va avea membri, sper sa putem impreuna sa rezolvam multe din problemele actuale.

Prin aceste randuri fac apel la toti colegii de breasla si mai ales la voi, cei care ma cititi, sa meditati mai mult la problemele grave din spatele unei sesiuni de makeup. Caci am impresia ca lumea e mai ingrijorata ca nu-i iese lina de eyeliner fix cum ii iese vloggeritei X de pe youtube, decat daca produsul e de calitate, clienta e multumita pe scaun, si totul e steril si igienizat.

Sa fii makeup artist nu inseamna doar sa stii sa faci machiaje dragute, e o meserie care vine la pachet cu responsabilitati, fiti mai constienti de aceste responsabilitati. Va rog!

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0