" />Calatoria in California a avut mai multe scopuri si pe langa cel de a cunoaste noi branduri si a le aduce in Romania, mi-am mai propus sa stau de vorba si cu cateva persoane care au scoli de make-up. Ceea ce am aflat din experienta California sunt lucruri pe care mereu am dorit sa le implementez cu Sinziana Iaru, in Romania. Doar ca aici mereu a fost mai dificil, fiind alta mentalitate. Iata 6 lucruri generale despre make-up-ul din California:

1. Femeile din California merg pe timpul zilei nemachiate, iar seara sunt ca scoase din cutie cu gene false si tot ce trebuie.

2. Unele femei din California au trusele de farduri chiar si mai mari decat a make-up artistilor. Acestea investesc in produse, poate din acest motiv sunt si atatea branduri pe piata americana.

3. Make-up artistii sunt fideli unui brand, atata timp cat brandul nu dezamageste. Daca brandul dezamageste sunt in stare si sa-l aduca in faliment.

4. O scoala serioasa de make-up costa 20.000 de dolari. Da, da, ati vazut bine. Oamenii respecta trainerii, munca si informatiile pe care le ofera si uite asa la ei nu ies pe banda rulanta specialisti, ca la noi. La noi oamenii vor repede si ieftin. Nimeni nu mai rezista sa mearga la curs de 2-3 luni. Vor intensiv si ieftin.

5. Majoritatea scolilor de make-up sugereaza ca inainte de inscriere, cursantul sa aiba diploma si de cosmeticiana. Acestia considerand ca nu poti sa machiezi cu adevarat daca nu stii notiuni de baza privind ingrijirea tenului. Lucru cat se poate de logic. Am observat si la cursantele noastre ca cele care sunt cosmeticiene se adaptateaza rapid cursului si teoriei, intelegand altfel fizionomia fetei.

6. Make-up artistii din California nu lucreaza fara avans si majoritatea lucreaza in saloane.

Ceea ce m-a marcat cel mai mult este mentalitatea elevilor din scoliile din California. Acolo elevul are un respect deosebit pentru trainer si este recunoscator ca primeste informatii. La noi, pentru ca balta are peste, fiecare are impresia ca i se cuvine si ca atata timp cat a platit o suma de bani te poate calca si in picioare. Noroc ca noi suntem #TogetherForBeauty si nu ne lasam inconjurati de astfel de oameni, insa, ei exista.

Sa meditam la cele de mai sus.

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0