Aceasta intrebare cred ca se potriveste la toata industria beauty, acolo unde e vorba de servicii. Clienta noastra poate sa vina cu insotitor si cand vine la coafor, la unghii, la machiaj și uneori chiar si la cosmetica. Ne place sau ne deranjeza? Acceptam clienta cu insotitor? Da sau nu?

Probabil ca raspunsul imediat ar fi, DEPINDE de insotitor. Fiecare tehnician, artist, salon de infrumusetare, centru beauty, are propria lui politica si reguli. Si mi se pare normal, fiecare face regulile la el in casa. Cred, insa, ca fiind o industrie care se cere unita, ar trebui sa exista oarecum un regulament general de bune maniere si eticheta in servicii beauty. Si de o parte si de alta. Hmmmm, uite asta e chiar o idee buna, ia sa o dezvolt. Bine, probabil ca se trezeste cineva repede sa copieze ideea, dar macar sa ramana aici marturie, ca primul gand a fost al meu.

Revenind. Ca ne place sau nu, sunt momente cand clienta vine insotita. Indiferent ca vine cu cea mai buna prietena, sora, sot, copil, mama, soacra, cumnata, exista 50% sanse ca ea sa vina insotita.

Am vazut in foarte multe locuri ca a doua persoana este interzisa, din motive precum: nu exista suficient loc in salon pentru insotitori, copiii pot deranja fiind ne supravegheati, insotitorii se pot da cu parerea si pot interveni in relatia artist/client, insotitorul poate sa isi piarda rabdarea si sa grabeasca clienta care fortata de imprejurari sa grabeasca la randul ei tehnicianul/artistul.

Analizand cele de mai sus as spune ca poate ar trebui cu totii sa nu acceptam insotitori, de niciun fel. Dar ce ne facem cand insotitorul ar putea fi cea mai buna prietena care, incantata de ceea ce vede, sa devina chiar ea client? Oare atunci ne convine? Oare atunci dorim insotitori?

Eu am expus problema, va invit pe voi sa o dezbateti pe retelele de socializare: Acceptam clienta cu insotitor? Da sau nu?

 

on 0