Sute de intrebari. Sunt sute de intrebari pe grupuri, pe facebook, in mesajele private si probabil si pe whatsapp, pe subiectul “ce produse trebuie sa achizitionez pentru trusa de makeup artist”. Daca ai facut o scoala, si nu cunosti lista aia de produse, atunci inseamna ca scoala nu a fost potrivita.

La orice curs baza, scoala are obligatia sa indrume elevii spre cele mai bune produse de pe piata, sa ii invete pe acestia ce trebuie sa contina trusa la inceput de drum, ce produse sunt must have si ce produse le pot achizitiona si ulterior.

Din pacate nu toate scolile fac asta. Nu toate scolile ajuta elevul sa fie pregatit pentru viitor. Deci, sa ne intelegem, eu nu discut aici despre cateva recomandari de produse, ci pur si simplu sa se scrie negru pe alb ce ustensile si ce produse sunt absolut necesare pentru a realiza machiajele pe care tu ca elev ai fost invatat sa le faci.

Pe langa talent, motivatie, perseverenta si dorinta, fiecare viitor makeup artist are nevoie si de produse. Iar trainerul are obligatia sa realizeze impreuna cu elevii sai lista magica. Iar mie imi plac tranerii cinstiti, aia care spun de ce aleg sa lucreze cu produsul x si nu cu y, care nu apartin unui singur brand si care ofera informatie.

Apreciez la Sinziana Iaru, de exemplu, faptul ca in trusa ei sunt produse de la foarte multe branduri, produse testate, cu care ea scoate rezultate foarte bune. Are produse si de la MUFE, dar si de la Tarte Cosmetics, Ben Nye si altele. Toate produsele pot fi testate si de cursantele ei, iar la final, fiecare isi face deja o idee cu ce e ok sa lucreze si ce urmeaza sa isi achizioneze.

Indiferent de scoala, ca e afiliata unui brand sau nu, aceasta nu ar trebui sa isi lase cursantele sa plece cu intrebari legate de produse, de fapt cu nicio intrebare, atat timp cat este vorba de baza viitoarei meserii.

Poate ca gresesc, poate ca nu. Ramane sa stabiliti voi asta.

Pe curand,

A voastra,

Andra

 

on 0