Zilnic ma lovesc de intrebari care mai de care mai speciale, mai interesante sau neinteresante, intrebari care merita atentie sau nu, intrebari care uneori ar trebui puse la scoala de makeup, dar care nu sunt puse, si asa mai departe. Insa de asta ma aflu aici si din acest motiv ma declar Andra – prietena makeup artistilor. Asa ca astept cu drag si alte intrebari si impreuna le dezbatem pe foaia asta alba virtuala.

Asadar, vine clienta la voi, se aseaza pe scaun si va spune ca vrea sa ii asortati machiajul cu rochia. Voi ce raspundeti?

In primul rand, cel mai important aspect pe care trebuie sa il luati in calcul este ca machiajul SE ASORTEAZA mai intai de toate cu: nuanta tenului, culoareea ochilor, culoarea parului si fizionomia fetei SI MAI APOI se aseaza IN ARMONIE cu restul detaliilor precum rochia si culoarea acesteia.

Ati inteles? Nu culoarea rochie este cea mai importanta, ci restul aspectelor insiruite de mine mai sus. Niciodata nu facem un machiaj cu mov la ochi doar pentru ca rochia e mov. Exclus! Machiajul il asezam pe chip numai dupa ce am bifat potrivirea cu restul aspectelor cu adevarat importante.

Vad deseori pe grupuri o poza cu o rochie si intrebarea CE MACHIAJ S-AR POTRIVI. Pai nu numai rochia e importanta, ci intreg tabloul. Fara sa cunoastem toate informatiile nu ar trebuie sa oferim sfaturi. Ele se ofera insa.

E adevarat ca unele cliente isi aleg si o rochie de culoare total nepotriva pentru ele, aici nu mai e problema noastra. Singura noastra grija este sa cream un tablou armonios la prima vedere (si la a doua, si a treia samd).

In incheiere, as vrea sa va mai spun o vorba pe care o spune mereu Sinziana Iaru (apropo v-ati inscris la seminarul ei de la Brasov?): Dupa ce pleaca de pe scaunul vostru, clienta trebuie sa primeasca urmatorul compliment: Vai ce frumoasa esti. Daca complimentul primit este : Vai ce machiaj frumos ai, INSEAMNA ca nu v-ati indeplinit corect misiunea si nu ati armonizat corect machiajul cu femeia care il poarta.

Alte pareri?

Pe curand,

A voastra

Andra

on 0