Gurile rele spun ca un adevarat make up artist ar putea sa machieze si cu betisoare de urechi si nu ar avea nevoie de pensule. Alea bune spun ca un adevarat make-up artist ar trebui sa aiba cel putin o trusa completa de pensule (cc 12 pensule) si mai apoi sa o dubleze cand are clienti multi, ca sa aiba timp sa le dezinfecteze. Pensulele reprezinta cel mai mare ajutor pentru un makeup artist si fara ele machiajul ar fi….aproape inexistent. Tocmai din acest motiv trebuie sa le acordam o atentie deosebita.

Indiferent ca avem 5 pensule, 100 sau 300, este foare important cum le dezinfectam, curatam si spalam. Prietena si partenera mea, Sinziana Iaru, ii place sa zica ca pensulele ar trebui duse la SPA mai des decat mergem noi pentru ca ele sunt cu adevarat cele mai bune prietene ale make-up artistului.

Cam despre SPA si pensule vreau si eu sa va vorbesc. Stii cum trebuie sa va purtati cu ele? Asa cum va purtati si cu parul vostru din cap. Adica, voi puneti pe parul de pe cap alcool izopropilic?  NU NU NU! Mi se face rau de fiecare data cand aud ca anumiti MUA isi curata pensulele cu alcool izopropilic.

 Pai mai oameni buni, ia puneti voi acest produs pe parul vostru si vedeti daca se strica. Nu de alta, dar dupa o perioada de timp o sa va plangeti ca s-au stricat pensulele si nu o sa stiti de ce si o sa dati vina pe producator. Nu, my dears. Dezinfectati pensulele cu un produs specific. Alcoolul izopropilic este un produs cu 90% alcool, este prea puternic si va dezinfecteaza intr-adevar, doar ca va si strica pensulele. Exista alte produse, asa cum este Beauty So Clean, care dezinfecteaza la fel de bine fara sa va distruga instrumentele preferate. Iar intre machiaje folositi un produs precum cel de la MUFE – Instant Brush Cleanser  care este un ulei alcoolic. La finalul zilei oferiti-le o baie frumoasa ca la SPA cu masca de par si tot ce trebuie.

Pensulele va aduc bani, asa ca investiti in ele, curatati-le, rasfatati-le si iubiti-le.

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0