Tare trista sunt ca trebuie sa scriu acest articol. Tot weekendul m-am gandit si razgandit, daca ar trebui sa va impartesc o poveste aparuta saptamana trecuta sau sa trec iar cu vederea si sa ma simt vinovata. Dar am luat decizia sa povestesc fara sa dau nume si sa ma considere cineva hater. Nici pe departe. Ceea ce imi doresc este avem mai multa grija de noi, de ceilalti si de viata aceasta. Si in acest capitol intra si serviciile pe care le oferim sau pe care le recomandam.

Asa cum spune si titlul aveti grija pe cine recomandati, pentru ca se intampla sa gresiti si sa plateasca pentru greseala voastra un om apropiat voua, vreo clienta sau oricine altcineva, care clar nu merita. Eu am facut greseala sa recomand fara sa incerc acolo unde am recomandat. Auzisem de un anume specialist (caruia nu am ce sa-i reprosez pentru munca prestata ca makeup artist) ca aplica si gene false fir cu fir. Cum in portofoliul meu nu se regasesc aceste produse si cum eu sunt fan banda, nu sunt vreo experta in domeniu. Greseala mea insa a fost sa cred ca daca cineva e ok in machiaj, poate excela si in alt serviciu complementar. Gresit, gresit si iar gresit.

Am facut recomandarea din toata inima si mi-am trimis clienta la specialistul X. Toate bune si frumoase, credeam chiar ca sunt cu adevarat Andra-prietena makeup artistilor. Asta pana cand, pur intamplator,  m-am intalnit cu clienta Y a doua zi. Soc, panica, groaza si nervi in gat. Clienta mea, la numai o zi dupa ce isi aplicase genele la specialistul X, avea ochii rosii-rosii, 50% din gene picasera și abia putea vorbea cu mine de discomfort. Am simtit in secunda respectiva ca imi taie cineva picioarele si ma simteam 100% vinovata ca am recomandat fara sa incerc pe propria mea piele un serviciu si mai ales specialistul in cauza.

Ceea ce m-a durut parca si mai tare a fost ca atunci cand am abordat specialistul X, cumva tremurand de nervi si cu o reactie justificata, specialistul m-a luat la misto, spunandu-mi cuvinte pe care nu are rost sa le relatez. Justificand ca a fost clienta alergica (oare de la alergie cad si genele?). A urmat o discutie purtata un pic la nervi (recunosc), dar cred eu ca mai mult decat justificata. Pentru ca nu te poti juca cu sanatatea si sigurantei clientei si eu personal as fi intrat in pamant doar pentru ca am recomandat, nu mai zic daca cumva ar fi fost „opera” mea.

Pozele de mai jos vorbesc de la sine, iar articolul acesta nu este despre greseala specialistului X, ci despre rugamintea mea sa aveti grija sa nu recomandati pe cineva, fara sa incercati voi inainte si fara sa stiti ca este realmente SPECIALIST.

Era un principiu al meu  sa nu fac recomandari decat daca am testatat inainte . Principiu pe care l-am incalcat acum pentru prima data si care m-a dus intr-o situatie ce nu imi face cinste.

Recomandarile ar trebui sa vina cu argumente bine sustinute si cu cel putin doua experiente personale, altfel e doar reclama gratis si nimic mai mult.

 

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0