Cand te uiti in trusa unui makeup artist ai impresia ca are o groaza de produse nefolositoare, dar nu-i chiar asa. Stim toate cata nevoie avem de cel putin 2-3 produse pentru fiecare pas dintr-un machiaj. Fiecare produs are rolul lui bine stabilit. Daca as vrea sa aleg un produs, unul cel mai important din trusa, nu cred ca as putea. De fapt, nu pot. Ce stiu sigur e ca viata nu ar mai fi la fel de frumoasa daca nu ar exista fardurile de ploape si rujurile. Ramanand, insa, la fardurile de ploape, as vrea sa punctez un lucru, inainte sa va bucurati de culoare,  oferiti atentie texturii fardului. La textura e cheia.

Asa cum am spus si in titlu eu (si stiu ca si voi) nu suport fardurile prafoase. Si din pacate sunt pe piata multe branduri asa. Eu m-am ferit de ele pana acum din 3 motive: se pierde mult produs, pot pata tenul fara sa vreau pentru ca se desprind usor de pe pensula, si in momentul in care l-ai pus pe ploapa nu mai are aceeasi consistenta si nuanta e pierduta.

Sincer nu stiu, si nu inteleg,  de ce cineva ar vrea sa foloseasca astfel de farduri.

Cum puteti sa va dati seama de textura fardurilor? Numai testandu-le sau primind informatii de la altii care le-au testat.

Atunci cand puneți degetul pe pastila de fard si atingeti aveti grija să verificati daca in urma voastra pastila a ramas „deranjata”, cu fard pulbere, sau pur simplu se vede doar foarte putin atingerea voastra.

Pe deget trebuie sa aveti o nuanta puternica, pigmentata, uniforma, sa o simtiti parca ca o pelicula si daca suflati in deget sa nu se desprinda pulbere aproape deloc.

Mai exista si varianta cand puneti degetul pentru testare pastila sa nu fie deloc deranjata si culoarea de pe deget aproape inexistenta, ei bine de astfel de farduri sa fugiti, ca nu o sa reusiti cu ele nimic.

Chiar daca poate va e frica sa lucrati cu farduri pigmentate, pentru ca daca ati gresit, e mai greu de corectat, eu va sugerez sa mergeti pe aceasta varianta, pentru ca atunci veti avea machiaje la intensitatea pe care voi o vreti, iar culoarea mov va fi cu adevarat mov.

Cand am ales sa aduc Makeup Addiction, primul lucru pe care l-am testat a fost sa vad daca fardurile sunt prafoase sau nu. Abia dupa m-am interesat de complexitatea paletei de culori. Spre norocul meu acestea sunt pigmentate si foarte rezistente si asta ma bucura cel mai mult.

Sunt curioasa, voua ce farduri va plac?

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0