M-am apucat sa imi fac bagajele, dar parca nu am stare, asa ca am deschis laptopul si m-am apucat de scris articole. E greu sa pleci dintr-un stat asa misto si cu atatea posibilitati cum este California si mai ales San Francisco. Dar dorul de casa si de familie ma face sa imi impachetez gandurile si hainele si sa ma intorc.

Din California, piata de beauty pare asa frumoasa, cu o groaza de produse, dar cu oameni care lucreaza impreuna pentru binele industriei. Asa multe show-uri de beauty, prezentari si oameni deschisi sa discute cu tine, cum rar intalnesti in Romania. Cu toate astea, nu pot sa nu ma intorc in tara care imi e casa, si sa incerc si eu sa fac ce fac americanii, sa ma bucur de industria de beauty si sa pun umarul la dezvoltarea ei.

Asa cum va spuneam in ultimul articol despre USA, ma intorc acasa cu bagaje multe de informatii si cu vreo doua contracte. Contracte despre care nu va pot povesti prea multe acum, dar care va vor aduce un mare zambet pe fata voastra de make-up artisti pasionati.

Plec de aici cu un gust amar, insa. Americanii nu stiu cati specialisti misto exista in Romania si cati make-up artisti asteapta cu sufletul la gura sa mai vina un brand pe piata. Americanii nu stiu ca in Romania, specialistii au facut un mix intre stilul rusesc si stilul american/european si ca acum avem unele din cele mai bune tehnici de prederae. Americanii nu stiu ca la noi scolile de make-up ies ca ciupercile dupa ploaie (un lucru nu neaparat bun) si ca in fiecare zi primesc cel putin un mesaj in care sunt intrebata „de ce nu aduc produsul x”.

Se spune ca americanii nu stiu prea multe despre geografie si ca habar nu au sa arate Romania pe harta, dar nici nu ma intereseaza sa recunoasca conturul tarii, ci sa cunoasca artistii nostri. Oamenii faini de tot care aduna in portofoliu zeci de lucrari si care ne reprezinta cu succes pe la concursuri.

Americanii (si cand zic asta ma refer la industria de beauty, cu ei am stat eu de vorba) nu stiu mai nimic despre noi si mi-ar placea sa schimbam asta.

Asa cum v-am invatat cu Sinziana Iaru in #Caravana, impreuna suntem mai puternici, suntem Together for beauty si mi-ar placea ca de acest slogan sa se auda mai multe si peste hotare, sa le aratam tuturor ce comunitate faina de specialisti avem in Romania. Sa le aratam ca si noi contam.

Suntem Together for beauty?

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0