De cate ori nu s-a intamplat sa se aseze clienta pe scaunul de machiaj si sa isi doreasca ceva imposibil. „Smokey natural”, buze rosii voluptoase pe buze foarte mici, eyeliner pe o ploapa cazuta sunt doar cateva dintre cerintele clientelor noastre, care ne cred uneori magicieni, nu makeup artisti.

Am avut discutia asta cu prietenii mei makeup artisti de mai multe ori asa ca m-am gandit ca ar fi interesant sa abordam subiectul si aici, pe blog. Cat suntem creativi, cat ne impunem punctul de vedere de profesionisti si cat implinim dorinta clientei?

Nu de putine ori ni s-a intamplat ca o clienta sa vina si sa arate o poza de pe telefon si sa spuna: „Asa vreau sa arat!”. Iar tu, ca makeup artist, sa stii destul de clar ca poate acel machiaj nu o avantajeaza deloc sau ca poate nu este potrivit pentru ocazia pentru care ti-a povestit ca se pregateste.

Mai exista si situatiile in care clienta se asaza pe scaun si spune: „Machiaza-ma cum vrei tu!”. Din nou, pentru makeup artisti, apar semne de intrebare pentru ca dorinta noastra e ca persoanele sa plece mereu fericite din salon si perfect multumite de rezultat.

Si atunci ce facem?

Cumva cred ca raspunsul se invarte in jurul mai multor principii. In primul rand, ca profesionisti de makeup, avem si responsabilitatea educarii clientelor. De la ponturi pe care le transmitem pana la cum responsabilizam clientele in arta machiajului. Cele care mai au cunostinte de baza, vor putea aprecia constructiv un sfat si ne vor permite sa aducem un plus de valoare fiecarui machiaj: valoare pentru rezultat in sine, dar mai ales pentru cum se simte clienta si cum ii conturam frumusetea.

Ca makeup artisti, dam culoare, din pensula, visului de frumusete al fetelor ce stau pe scaunul de makeup, si cred ca parerea noastra ar trebui sa conteze pentru clienta 100%. E un fel de meet me half way, in acest tandem, noi nu putem sa nu ascultam de clienta si clienta nu poate sa nu asculte de noi. La baza oricarei meserii este comunicarea. Asa ca va invit sa comunicati cat mai mult, sa va implicati in fiecare machiaj si sa ajungeti cu clienta la un numitor comun. Buzele ca voi si ochii cum vrea ea. :)

Povestea ar  putea continua mult si bine, si chiar va invit sa facem asta pe facebook, in comentarii, unde astept parerea voastra. Cred ca putem sa ramanem in minte cu ideea ca mereu avem nevoie de un echilibru si de colaborare. Misiunea noastra, a makeup artistilor, e sa subliniem frumusetea feminina, prin arta machiajului. Hai sa impletim atunci cum stim noi mai bine tehnica si viziunea artistica cu asteptarea clientelor noastre si sa fim #TogetherForBeauty!

 

Pe curand,

A voastra,

Andra  

           

on 0