Data trecuta va scriam un articol plin de entuziasm si dragoste pentru industria de makeup. Azi sunt insa suparata pentru ca primesc din ce in ce mai multe mesaje de la prieteni makeup artisti in care mi se spune cum si-au regasit poze pe alte pagini de Facebook sau de Instagram. O poveste trista, care se tot repeta insa si fata de care noi, cei care apreciem intr-adevar meseria, nu trebuie sa stam cu bratele incrucisate!

         Scriu pentru ca vreau sa trag un semnal de alarma! Nu e un subiect care sa fie lasat netratat pentru ca, dincolo de faptul ca e despre lipsa de respect si moralitate, e si despre directia in care evolueaza industria.

         Vreau sa ma adresez mai intai „makeup artistilor” care au facut asta. Multi dintre voi sunteti la inceput de drum, poate, dar faptul ca nu aveti o tehnica buna sau produse de foarte buna calitate nu inseamna ca nu va puteti dezvolta. Cum o faceti insa e definitoriu! Daca e pe „coatele voastre” atunci sigur fiecare incercare o sa va fie apreciata, dar daca furati nu rezolvati nimic. Din contra, arata lipsa de respect atat pentru voi, cat si pentru munca voastra si fata de cliente. Nimeni nu s-a nascut invatat, dar toti ne-am nascut oameni. Pai atunci, hai sa fim oameni pana la capat!

         E o vorba din popor cu „iti furi caciula singur”. Pai cam asa este in cazul asta. Faptul ca ai preluat munca altcuiva si te lauzi cu ea nu numai ca spune ce fel de „profesionist” esti, dar zice multe si despre caracterul tau. In plus, nu prea vad cu ce te avantajeaza cand iti vine clienta si spune sa o machiezi ca in poza X si tu nu stii nici cum sa incepi acel machiaj. Ganditi-va bine daca vreti sa preluati pozele altor makeup artisti si sa pretindeti ca sunt ale voastre. E lipsa de etica, de omenie si pana la urma nu va diferentiaza cu nimic fata de un hot de magazin.

         In fine, ce cred de fapt e ca nici noi, profesionistii, nu ar trebui sa stam si sa privim. Putem sa comentam, sa raportam și sa spunem ce se intampla. Daca nu vom fi noi vocile acestei industrii, atunci calitatea va pierde in fata minciunilor si stiu ca niciunul dintre noi nu isi doreste asta. Imi doresc sa fim responsabili si sa nu lasam acest microb sa se extinda si stiu ca nici voi cu vreti asta!

         Eu sunt alaturi de voi, alaturi de oamenii care au crescut prin eforturi proprii si care sunt makeup artisti in adevaratul sens al cuvantului! Impreuna stiu ca vom curata industria de orice prefacatorie...

A voastra,

Andra

        

on 0