Sper ca ati observat ca nu v-am intrebat care machiaj va place mai mult, ci care femeie. V-am intrebat special asa, pentru ca machiajul nu ar trebui sa se evidentieze separat de femeia care il poarta, dimpotriva ar trebui sa se integreze perfect, punandu-i in evidenta trasaturile.

Asa cum ii place Sinzianei Iaru sa spuna, “Cand o clienta de a voastra primeste compliment – Vai ce machiaj frumos ai- inseamna ca ati dat gres ca make-up artist. Complimentul trebuie sa fie –Vai ce frumoasa esti- Pentru ca abia atunci inseamna ca v-ati facut datoria, ca ati asezat machiajul potrivit pe chipul clientei voastre incat ati facut-o sa fie mai frumoasa, nu i-ati eclipsat personalitatea prin machiaj”. Aceeasi parere o am si eu.

O sa spuneti ca am ales doua machiaje total diferite si ca nu se pot compara, eu cred ca fix despre asta e vorba la momentul acesta in piata de beauty, ca folosim mult prea mult machiaj, incat nu mai pune in evidenta trasaturi frumoase, ci cream o masca cu totul.

Stiu ca va vin clientele cu poze de pe Pinterest care arata fix ca machiajul din stanga, dar la cate li se si potriveste?

Un machiaj super accentuat cu buze, pometi, cele mai lungi gene false, mult fard la ochi, sprancene foarte accentuate, couturing intens, nu cred ca poate fi purtat de oricine si cred ca da bine numai in poze.

Tot Sinziana Iaru povestea in #CaravanaSecreteleMachiajului  ca provocarea cea mai mare este sa realizezi un machiaj care sa se vada perfect si in lumina naturala, dar si vazut de ochiul uman si mai apoi in fotografie. Stim bine ca fotografia taie vreo 3-5 tonuri, dar asta insemna ca nu trebuie sa exageram cu machiajele uitand de personalitatea clientei si creand o masca. Schimbari spectaculoase de tipul before and after se pot face si cu un machiaj normal, care sa evidentieze numai acolo unde e nevoie. O sa ma intrebati cine stabileste notunea de normalitate, nu? Ei bine, eu cred ca in fiecare dintre noi exista un indiciu.

Evident, ca la orice regula exista si exceptii si sunt femei care nu se regasesc daca nu poarta machiajul ca cel din stanga, foarte conturat. Eu cred ca succesul vine facand o medie intre cele doua, amintindu-ne de limite si de esenta frumosului, de faptul ca se pot purta gene false, dar care sa nu para ca o matura la ochiul clientei sau sa fie prea mari pentru ochii ei mici. Nu uitati de proportii si de personalitatea clientei.

Fiecare e liber sa creeze si sa aleaga ce machiaj isi doreste, eu va invit doar la cumpatare.

Pe curand,

A voastra,

Andra

Ps. Pozele sunt de pe PINTEREST.COM alese aleatoriu, fara a se pune accent pe artistul care le-a realizat, avand tot respectul pentru acestia si munca lor. 

on 0