In timp ce ma luptam cu hartia de impachetat cadouri si cu funditele de Craciun, mi-a venit ideea sa scriu cateva randuri despre un subiect ce a tot creat dispute pe grupurile de makeup. Asa ca am lasat cadourile si spiritul de Craciun si am venit la laptop. Sper sa nu regret decizia :)

Lasand gluma la o parte, am ales sa scriu despre acest subiect, pentru ca deja e GRAV. Fetele se cearta pe grupurile de makeup si s-au impartit in doua tabere, doar pentru ca unele sunt PRO ring light realizat acasa si altele sunt impotriva lui. Sper ca ati ghicit deja de partea cui sunt eu. Exact, a adevarului.

Adevarul este ca AVEM NEVOIE DE RING LIGHT. Raspunsul la intrebarea -De ce avem nevoie?- este un subiect disputat deja de alti colegi de breasla si nu are rost sa il reiau si eu. Stim cu totii ca un ringt light bun arata adevarata valoare a unui machaj. Eu vreau sa ma opresc la alt aspect, la cel al sigurantei, caci inainte de toate avem nevoie de siguranta.  

Stiti reclama de la televizor cu barbatul care mestereste la un bec/aragaz si ii spune sotiei sa stea linistita ca stie el ce face? Si apoi BOOM? E, cam asa e si in cazul acesta.  Chiar daca pare simplu, chiar daca pare unul dintre produsele perfecte de a fi realizate handmade,la noi acasa,  el nu este. El are nevoie de priciperea unui specialist care sa stie sa izoleze si sa cupleze toate sigurantele astfel incat totul sa fie safe.

Bun, am inteles, nu vreti sa cumparati de la F64 sau de la nu stiu ce alt brand. Atunci contactati un electrician bun (BUN-BUN) care sa vi-l faca. DAR NU il confectionati voi. Interesati-va de la specialisti cum trebuie sa fie lumina, care trebuie sa fie puterea ledurilor, cum trebuie pozitionat, cum trebuie sa bata lumina  si alte detalii tehnice, astfel incat sa corespunda cerintelor, dar toate aceste informatii oferiti-le ELECTRICIANULUI priceput si voi ramaneti la makeup.

Diferenta dintre un ring light cumparat si unui handmade este de aproximativ 150 de lei. Chiar doriti pentru 150 de lei sa va riscati? Nu mai zic de multele cazuri in care ring lightul realizat acasa nu corespunde cerintelor si atunci ati aruncat banii degeaba pe fereastra.

Va rog eu, nu mai faceti lucruri care va pun in pericol si pe voi si pe clienta.

N-am inteles, si nici nu o sa inteleg vreodata, de ce specialistii din Romania aleg sa incropeasca, sa  foloseasca mereu produse/ustensile care pun in pericol sanatatea si uneori chiar viata clientei. DAR PROBABIL ca avem nevoie de un exemplu trist care sa ne faca sa deschidem ochii, sper sa nu ajung sa aud de un astfel de exemplu cum cineva s-a electrocutat de la ring light. Sper...

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0