Ma tot gandeam zilele astea cat de important e sa stii asa... putin din toate, iar in ceea ce priveste meseria ta, sa incerci sa afli cateva ceva nou in fiecare zi. Mi se pare ca atunci cand ne-am oprit din a mai invata ceva e un stop clar in viata.

            In fine, va zic si de unde a plecat gandul asta... Am luat parte si anul acesta la Cosmetics Beauty Hair si implicit la Makeup Forum 2018 (btw, daca ati vazut show-ul SOAR by Andra Cosmetics si Sinziana Iaru – pe care o felicit public pe aceasta cale pentru momentul plin de emotie si profesionalism – astept sa imi trimiteti parerile voastre). Ma intorc la ce spuneam. Am fost prezenta si anul aceasta si am stat o parte din timp si la stand, acolo unde mi-a facut placere sa vorbesc cu o multime de oameni.

            Cumva am avut ocazia sa impartasesc cunostinte si informatii cu o groaza de persoane si vorbind mult despre industria de makeup mi-am dat seama de unele lucruri. Un exemplu ar fi subiectul pe care am vrut sa il punctez azi: pielea si makeupul. Din conversatii, mi-am dat seama ca sunt multi makeup artisti care nu stiu foarte bine aspectele legate de piele.

            OK! Tocmai de aceea voiam sa trag un semnal de alarma! Sa fii makeup artist NU inseamna numai sa ai talent si sa stii sa machiezi. Trebuie sa intelegi si putina chimie, anatomie, pentru ca lucrezi pe piele, cu produse care variaza de la foarte bune, la deloc ok. Si, ca sa fim clari de la inceput, nici produsele de top nu fac minuni daca nu stim sa controlam tenul si nu stim cum sa le aplicam conform cu acesta.

            My beauties... va rog! In fiecare SECUNDA pe care o aveti libera de acum, incercati sa mai mergeti la un curs, sa mai cautati un seminar si sa mai aflati una alta. Exista seminarii dedicate pentru piele. Pielea este SUPER IMPORTANTA, chiar daca nu sunteti cosmeticieni! Trebuie sa cunoastem tipurile de ten, cum poate reactiona la anumite produse si cum sa pregatim fata inainte de machiaj, daca persoana nu a facut asta. Da, suntem profesionisti pana la capat si, desi nu e de datoria noastra sa aplicam nu stiu ce crema speciala pentru cuperoza, cu 3 zile inainte de machiaj, se intampla ca din cauza lipsei de grija a clientei machiajul sa ne fie distrus... iar atunci ce?

            Va spun sincer ca m-am bucurat foarte mult fiindca am vazut anul asta multe branduri pentru skin care la Cosmetics BH. Si ma bucur ca am vazut si makeup artisti care mergeau interesati.

            Un makeup artist complet stie ca pielea sanatoasa e baza fiecarui machiaj reusit, asa ca daca aveti unele lacune... atunci hai sa ne informam si sa fim pregatatiti pentru orice situatii! Sa fim #TogetherForBeauty si sa crestem impreuna frumos industria din Romania, pentru ca da, SE POATE!

 

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0