Vine acel moment in an cand sefii vor sa- i faca pe angajatii lor sa uite de toate necazurile, de orele lucrate peste program  si certurile din birou, si cum sa-i faca sa uite decat cu o petrecere. Conceptul petrecerii de Craciun a prins contur de cativa ani buni si la noi si s-a extins chiar si la firmele mai mici.

Toata lumea petrece in luna decembrie, isi ineaca amarul in alcool, prajituri si Secret Santa. Cu ocazia acestei petreceri si make-up artistii primesc de lucru suplimentar, pentru ca daca o femeie isi doreste sa straluceasca, cu siguranta o sa vrea sa straluceasca mai mult la o astfel de petrecere. Cum facem noi make-up artistii sa scoatem in evidenta niste trasaturi care au fost ascunse in dosare pe parcursul anului? fara sa incalcam bariera “ma vede sefu”? Iata cateva idei mai jos.

Clientele care se machiaza la petrecerile de Craciun se impart in doua: cliente cochete care tot anul se machiaza, poarta buze rosii, nimeni nu e socat de vreo aparitie mai glamour si cliente care tot anul merg nemachiate la birou, nu le place sa iasa in evidenta si chiar evita, doar ca la petrecrea aceasta vor sa arate o alta latura a lor.

Evident cel mai mult imi place si ma provoaca clienta care hotaraste ca anul acesta sa isi arate cealalta latura a ei, sa poarte un ruj rosu in timp ce ciocneste cu seful (si colegii) paharul de sampanie. Cu toate ca dorim o depasire a barierei, noi make-up artistii trebuie sa fim foarte atenti sa nu o dam in extrem. Nu ne dorim ca femeia respectiva sa iasa prea mult din tipar si sa socheze nu tocmai placut.

De exemplu, puteam sa punem un ruj rosu pe buze, doar daca machiajul ochilor e mai putin conturat si tinuta nu este una extravaganta. Daca clienta va anunta ca deja are o rochie scurta rosie, evident ca nu putem exagera  cu machiajul pentru ca chiar daca e o petrecere, e o petrecere dupa care sa mai poata da ochii cu seful a doua zi. 

Eu le propun clientelor mele un machiaj cu eyeliner si buze rosii, iar daca ochiul nu e potrivit pentru eyeliner fac un smokey maro foarte bine blenduit si buze nude sau rosii dupa caz.

Chiar si un smokey eyes negru poate sa fie “periculos” pentru anumite persoane, prea mult negru la ochi poate insemna in capul unor superiori vulgaritate, asa ca eu va propun sa aveti o discutie cu clienta voastra, sa aflati exact unde lucreaza, cam care e relatia cu superiorii, cat de drastici sunt acestia la tinuta etc. Toate aceste informatii va pot ajuta sa conturati machiajul potrivit. Spor si inspiratie!

Pe curand!

A voastra,

Andra

on 0