In ultimul timp am vazut cel putin 50 de postari despre acest subiect si mai apoi polemici si discutii care s-au lasat cu certuri. Sper sa nu intru si eu cu voi in polemica si tot ceea ce imi doresc este sa mai aduc un pic de lumina pe acest subiect. Doresc sa mentionez de la inceput ca imi doresc sa facem abstractie de faptul ca eu am o scoala de makeup si sa percepeti sfaturile mele ca venite din suflet, avand in sprijin argumente pertinente.

Eu sunt una dintre persoanele care au avut o prima experienta cu o scoala de makeup NFERICITA, crezand ca diploma chiar e in van, ca oricum invatam mai multe lucruri singura decat acolo. Nu am vrut totusi sa ma resemnez cu acest gand si la 2-3 luni m-am inscris la alta scoala unde am inceput sa vad lucrurile altfel. De atunci si pana acum, am adunat foarte multe motive pentru care un pasionat de machiaj ar trebui sa urmeze o scoala de makeup avizata.

Deci cheia nu e diploma in sine, ci trainerul si viziunea scolii care ofera diploma. In toata Romania sunt maximum 10 scoli foarte bune, dedicate cursantului, care ofera informatie si chiar pun in brate o meserie.

Conteaza sa aveti o diploma de makeup artist pentru ca:

1. O diploma la o scoala foarte buna certifica faptul ca ati primit si inmagazinat informatii absolut necesare pentru practicarea meseriei, informatii privind chimia produselor, reactii ale tenului, situatii si rezolvari potrivite, teoria culorii, arhitectura fetei, etc

2. Indiferent cata informatie gasiti pe youtube, acolo puteti invata sa reproduceti un machiaj fara sa ii intelegeti baza si fundamentul, nicidecum SA CREATI un machiaj. Invatati ca asa se face, nu si de ce. Plus ca puteti urmari un canal de youtube nepotrivit, cu informatii aberante si sfaturi proaste (exista si in Romania si o tona si in afara Romaniei)

3. Cand sunteti la scoala puteti intreba si puteti afla raspunsuri la intrebarile voastre direct pe problema, de la specialist avizat cu multi ani de experienta in spate.  Conteaza doar sa fiti la scoala care trebuie, sa aiba acest trainer. V-ati intrebat de ce exista atat de multe intrebari pe grupurile de makeup? Pentru ca le lipseste informatia de baza, care nu se gaseste in tutorialele de pe youtube.

4. O diploma obtinuta cu munca  vine in ajutorul talentului vostru. Il indreapta pe drumul ce bun.

5. Participarea la un curs bun va poate lumina daca sunteti facuti sau nu pentru meseria asta. Nu e exclus ca voi sa va doriti sa machiati, dar sa nu aveti chemare pentru aceasta meserie. Un trainer cinstit, cu experienta, poate sa isi dea seama dupa 2 machiaje daca voi aveti chemare sau nu, si daca are rost sa va pierdeti timpul si banii.

Daca ar fi dupa mine, eu as introduce si cursuri de cosmetica basic in cursul de makeup, pentru ca la unii lipseste  cu desavarsire informatia despre textura pielii, cum sa nu iriti sau cum poate sa dauneze un produs daca nu cunosti detalii importante.

Pana atunci mai e mult insa, sper doar sa crestem calitatea, nu sa renuntam la ea doar ca e fun sa fii makeup artist fara curs.

Luati si meditati!

Pe curand,

A voastra Andra

on 0