Tin acest subiect in draft de vreo luna de zile, de cand o cititoare, foarte suparata, mi-a scris dupa o experienta neplacuta si m-a rugat sa dezbat acest subiect la mine blog. Sper din suflet ca randurile urmatoare sa fie intelese ca atare si sa nu imi sara in cap nicio comunitate de mame suparate. 
O sa spun inca de la inceput ca si eu sunt mama. Sunt mama a doi baietei destul de nazdravani, deci stiu exact cum stau lucrurile din ambele ipostaze. Si cea de client si cea de prestator de servicii. 
Intrebarea este: mergem sau nu cu copiii la programarile de makeup? Raspunsul ar fi depinde de copil. Raspunsul meu, indiferent de copil, este NU. Nu mergem la programarile de makeup si in general la cele de beauty, daca avem un copil mic, pana in 5 ani, care nu intelege cand il rugam sa stea linistit si care s-ar putea plictisi repede. De ce sa chinuim copilul si de ce sa chinuim makeup artistul? Nu avem cu cine sa lasam copilul? Nu mergem atunci. Sau gasim solutii. 
Copiii sunt imprevizibili, chiar si cel mai cuminte copil poate sa faca o ditamai criza de nervi fix cand makeup artistul trage linia de eyeliner. 
Aud multe cazuri de copii care au spart palete de farduri, au daramat pensulele pe jos (omg, cine are timp de dezinfectare) sau alte intamplari nefericite asemanatoare. 
Mi-au povestit diversi cum au machiat mamele care isi tineau copiii in brate, de 2-3 ani si care plangeau fara control. In situatia astia toata lumea era chinuita. Copilul, makeup artistul si mama rusinata. 
De ce sa ajungem la astfel de situatii, de ce sa nu incercam sa le evitam? 
 
Exista alta solutie? Pot intelege copiii de ce mama lor sta o ora pe un scaun si isi face un machiaj, cand ei deja s-au plictisit dupa primele 5 minute? 
 
Astept cu interes parerea voastra, poate ca voi vedeti altfel lucrurile si poate ca exista si solutii. Ce spuneti? 
 
Pe curand! 
A voastra, 
Andra
on 0