Acum o saptamana, cand a avut loc @Andra’s Christmas Sales Day, in cadrul seminarului tematic, mai multe persoane au intrebat-o pe Sinziana Iaru despre machiajul in conditii meteo nefavorabile, mai ales cand e foarte frig afara. Pentru ca am vazut ca sunteti interesati de subiect, atunci am hotarat sa o intreb pe Sinziana exact cum sta treaba cu machiajul la minus 10 grade. Ce a iesit vedeti mai jos. Xoxo

1. Zilele trecute au fost -19 grade la Brasov. Cum ar trebui sa ne ingrijim fata pe un astfel de ger? 

Intreaga noastra rutina ar trebui schimbata odata cu sezonul rece. In sezonul rece prefer produsele mai cremoase, care hranesc si protejeaza tenul. Asa ca, hidratarea tenului o mut ca rutina de seara, iar pe parcursul zilei folosesc ori un ulei hranitor, ori o crema nutritiva. Daca aplic crema hidratanta pe fata si ies la -19 grade afara, fata mea va ingheta si asa se vor produce microleziuni la nivelul dermei.

2. Ce produse si ce machiaj propui perioada cand sunt  -10 grade?

 Iarna, in general, recomand un machiaj minimalist. Primer, fond de ten si aici il prefer pe cel cu polimeri de silicon, fiind potrivit tuturor tipurilor de ten, mascara si balsam de buze. Evident ca machiajul din poza articolului este unul fantezie, realizat pentru o sedinta foto. Deci nu ne machiem asa, da? :) 

3. E adevarata regula ca iarna trebuie sa folosim multa crema grasa?

Pe parcursul iernii si mai ales la astfel de temperaturi, trebuie sa folosim cu precadere o crema nutritiva. O crema care sa hraneasca si sa fie ca un scut de protectie.

4. Buzele ar trebui sa aiba un tratament special?

De pe buze nu ar trebui sa lipsesca niciodata balsamul. Nasul si buzele sunt primele care reactioneaza la frig. Se usuca si mai apoi de descuameaza.

5. Ce facem daca totusi ne crapa iluminatorul sau orice alt produs de pe fata si se face ca un mozaic?

Acest lucru nu ar trebui sa se intample daca folosim produse corespunzatoare. Un primer usor mai gras, care sa hraneasca epiderma, un fond de ten bun si fixat totul cu o pudra translucida. Aspectul de mozaic apare atunci cand toate produsele folosite pe fata au fost pe baza de apa si practic aceasta a inghetat in piele, cauzad ceea ce explicam mai sus ca inseamna microfisuri la nivelul pielii.

on 0