Sincer nu imi vine sa cred ca ajung sa scriu acest articol. Parca nu mi-a venit sa cred nici cand am auzit prima data intamplarea de la o prietena make-up artist care mi-a povestit ce a patit de curand la o nunta. Parca am luat-o cu totii razna si nu mai stim sa fim oameni. Oare mai au unii scapare?

Povestea e cat se poate de reala si suna cam asa.

Intr-o frumoasa zi de munca, cand make-up artistul era in plina desfasurare, mai exact se ocupa de mireasa, dupa ce mai machiase 2 persoane din alai, mama miresei vine la MUA si ii spune “Uite banii pe serviciile prestate, iti multumim, iti pun aici la farduri”. In acel moment specialistul facea linia de tus la mireasa. Stiti si voi cum e cu linia de tus, se usuca repede, trebuie sa fii concentrata, sa te misti cu talent, sa ai grija sa nu deschida ochii clienta si multi alti factori.

Make-up artistul a intors privirea doar o secunda, a localizat unde mai exact a pus soacra banii, a multumit rapid si s-a intors la munca sa, cu spatele la bani.

Cand a finalizat pasul “linia de tus” la ambii ochi s-a intors spre trusa sa isi puna banii in geanta si ce sa vezi, ia banii de unde nu-s, caci acolo unde mama miresei i-a pus nu mai erau. I-a cautat cu privirea pret de 30-40 de secunde, s-a uitat sub masa, nimic. Banii nu mai erau.

Cu toate transpiratiile trecute peste ea, prietena mea a hotarat sa isi termine machiajul fara sa o panicheze pe mireasa si asa destul de panicata. Si-a continuat meseria jumatate concentrandu-se la machiaj si jumatate incercand sa dea firul povestii inapoi sa vada daca isi aminteste cine a fost in camera cu ele cat timp a facut linia de eyeliner. Concluzia, vreo 20 de oameni s-au perindat, echipa foto-video, niste invitati, domnisoarele de onoare si rude apropiate. Cauta vinovatul precum acul in carul cu fan? Strica-i nunta miresei? Fa scandal? Cheama politia? Taci din gura? Ce sa faci mai intai?

Cu profesionalism, prietena mea a ales sa taca, sa povesteasca intamplarea la una dintre domnisoarele de onoare pe care o cunoaste foarte bine si sa o atentioneze de ceea ce s-a intamplat, asumandu-si oarecum greseala ca trebuia in secunda in care a primit banii sa ii puna in portofel. Dar acum, sincer, cine s-ar fi gandit ca la o nunta eleganta, intr-un loc luxos, cu o familie respectabila, sa se poate intampla asa ceva? Pe cine sa dai vina? Cui sa ii strici ziua?

Prietena mea mi-a zis ca desi erau destui bani in joc, a durut-o mai mult gestul si ca nu-i vine sa creada in ce lume traim. Si mi-a recunoscut ca s-a dus la masina, si-a bagat trusa in portbagaj, si a inceput sa planga. A preferat sa taca decat sa strice nunta unei miresei dragi, clienta fidela.

Eu i-am sugerat sa vorbeasca cu mireasa si sa-i explice, macar sa stie ce oameni o inconjoara.  Mi se pare extraordinar de trist sa furi si mai ales sa furi chiar de la om cand el munceste. Poate ca de aia ar trebui ca make-up artistul sa fie lasat sa isi faca treaba fara sa fie vizitat de o mie de spectatori. Ca la doctor, in cabinet nu intra decat bolnavul.

Cu suparare,

A voastra,

Andra

on 0