Grupul de facebook, aceasta isterie a online-ului in care stam pasivi sau activi, dar stam, ne aduce uneori lucruri bune, dar ne si poate darama. Poate ca nu e chiar cazul celor care citesc acum aceste randuri, dar stiu cel putin 1 om care pe zi va fi descurajat de comentarii rautacioase, neavizate. Cum sa facem diferenta dintre comentarii pe grup? Cam greu. Dar cu un pic de research ajungem unde trebuie.

Scenariu e de fiecare data acelasi. Cineva posteaza o fotografie cu o lucrare nu prea reusita si incep sa apara pe rand zeci de comentarii. Cum sa le alegem pe cele care merita sa le luam in seama? Iata mai jos o lista:

1. Daca comentariul este facut de un trainer cu renume, pe care il admiri si cu al carui stil rezonezi.

2. Verifica cateva persoane care au comentat. Poti intra pe conturile profesionale de facebook, sa vezi ce lucrari au, ce sustin, daca sunt sau nu demne sa iti fie model de urmat.

3. Daca comentariul este complex, complet, foloseste un anumit limbaj usor de recunoscut ca fiind avizat si este construit cu argumente pertinente.

4. Daca comentariul, chiar daca nu este construit complex, contine expresii precum: mai incearca, vei reusi, nu te da batuta, esti pe drumul cel bun etc.

5. Daca persoana care a comentat este recunoscuta pe grup pentru implicarea ei in mai multe postari, avand un istoric pozitiv, cu raspunsuri pertinente.

 

Ce facem cu restul de comentarii? Le ignoram fara sa lasam rautatea sa ne atinga si sa ne distruga bucuria de a practica o meserie. Cu mentiunea ca intotdeauna sa ramanem cu picioarele pe pamant.

Pe curand,

Andra

 

on 0