Duminica este de obicei zi de primit mesaje in inbox cu subiecte de scris. Mai exact dupa o zi de sambata aglomerata, in care se poate intampla orice in industria de makeup, duminica primesc mesaje atat de la makeup artisti, cat si de la clientii makeup artistilor. In acest weekend am primit cateva mesaje ale unor cititoare care au fost cliente la diversi makeup artisti, fiecare aducandu-mi in atentie situatie inacceptabile. E dureros fetelor, va zic!

Cred ca de vina este accesul la prea multa informatie (la care cu totii contribuim), in urma caruia se nasc prea multi makeup artisti peste noapte. Daca va petreceti un strop timpul pe grupuri stiti exact despre ce vorbesc. Si nu, nu sunt rea, sunt REALISTA. Si eu timpul sa facem ceva.

Ca un prim pas va scriu si voua care sunt cele 4 greseli care mi-au fost semnalate in acest weekend, daca cumva le faceti si voi, va rog eu din suflet sa va lasati de meserie sau sa imi promiteti ca o sa va mai instruiti.

1. NICIODATA sa nu folositi o pensula care a cazut pe jos. Unul dintre mesaje imi povestea cum makeup artistului i-a cazut pe jos pensula cu care ii aplica fardul negru la ochi. Makeup artistul a ridicat-o rapid de jos si i-a spus ca exista regula 5seconds, adica daca o ridici mai repede 5 secunde e ok. PE BUNE? Oameni buni e suficient si o secunda sa iei bacterii, praf si par de pe jos si sa il aplici clientei la ochi. NU, NU, NU! –

2. NICIODATA sa nu folositi pensulele de la o clienta la alta. Mesajul primit in inbox povestea cum domnisoarea de onoare era programata dupa mireasa la machiaj. Aceasta a ramas blocata cand a vazut ca makeup artistul a poftit-o pe scaun imediat dupa mireasa si s-a apucat de machiaj folosind aceleasi pensule folosite si la mireasa. NU, NU, NU! Daca clientele sunt si prietene asta nu inseamna ca trebuie sa le obligi sa fie machiate cu aceleasi pensule, dupa fiecare client pensulele se dezinfecteaza rapid, exista produse speciale, OBLIGATORIU sa le aveti in trusa si sa le folositi.

3. NICIODATA sa nu folositi produs cremos expirat. Produsele cremoase sunt extrem de pretentioase, iar un produs expirat cremos poate sa faca de zece ori mai mult rau decat un produs tip fard expirat. Mesajul povestea ca sora miresei, i a cerut un sfat makeup artistului ce fond de ten sa foloseasca in viitor, makeup artistului i-a dat un fond de ten sa il incerce. Cand aceasta a mers la oglinda sa il incerce a observat ca acesta e expirat si i-a atras atentia makeup artistului. Makeup artisul i-a spus ca produsele de makeup nu expira si ca e pur marketing la mijloc sa stea linistita. NU, NU, NU! Sa stea linistita??? Cum sa stea linistita cand un fond de ten expirat ii poate cauza o alergie groaznica? Nu e marketing oameni dragi, cu produsele cremoase nu e de joaca.

4. NICIODATA nu lipiti genele cu alt adeziv decat cel realizat special pentru acest caz. Am mai auzit acest lucru povestit si alte fete si pe grupuri, dar speram sa nu o aflu si de la clienta direct.Ei bine, acest punct m-a socat cel mult. Clienta mi-a povestit in mesaj cum makeup artistul i a propus sa i lipeasca genele cu adeviz PICATURA caci vor rezista pana la 2 saptamani si ca vor cadea singure de la sine si nu va afecta deloc geana naturala. OH DOAMNEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!! Geana, ca geana, DAR OCHII? CU OCHII CUM RAMANE? CA poti sa si orbesti. Doamne fereste, sper sa nu mai aud acesc lucru curand. FOLOSITI OAMENI BUNI ADEZIV DE GENE CORESPUNZATOR sau lasati-va de meserie, ca nu e de voi.  

on 0