Zilele trecute, cu ocazia Black Friday, am discutat cu cateva fete despre produse si necesitatea unei truse basic chiar si atunci cand abia s-a terminat scoala. Lucru care s-a potrivit la fix si cu penultimul articol, in care scriam ca in timpul scolii makeup artistii ar trebui sa fie ajutati sa isi faca trusa basic. Despre ceea ce vreau sa va scriu astazi este sa nu va pripiti in a cumpara produse ieftine, si poate nu asa calitative, doar ca sa aveti cu ce sa incepeti, pentru ca pe parcurs o sa regretati. Iata cateva motive de ce sa investiti in produse makeup chiar de la inceputul carierei si mai ales cum sa faceti asta incat sa nu va dezechilibreze financiar.

1. Atunci cand luati decizia de a face o scoala de makeup, scrieti un plan de investitie si strategia in care sa alocati buget lunar pentru viitorul vostru. Chiar daca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, macar aveti o idee de ansamblu.

2. Alegeti 4-5 vloggeri de beauty preferati (dar diferiti ca stil) si notati toate produsele pe care le folosesc. Cele pe care le folosesc comun e clar ca sunt bune si trebuie sa fie in trusa voastra ca un must have.

3. Vanati oferte si incercati sa va ganditi la ele inainte de a face cumparaturi mai consistente (palete, seturi de pensule etc). De exemplu, siteurile de cosmetice sigur vor face reduceri sau oferte in perioade precum: Sales de ianuarie, Valetine’s Day, Martie/Venirea Primaverii, Sales de vara, Black Friday, Reduceri inainte de Craciun sau targuri precum Cosmobeauty, Makeup Fest, Romexpo Cosmetics Beauty Hair, Beauty Focus Oradea, Beauty Forum Cluj etc.

4. Nu achizitionati produse pana nu faceti scoala. Acolo veti avea ocazia sa le testati (sau cel putin asa ar trebui) si veti stii exact cu ce produs puteti sa lucrati sau vi se pare ok sa lucrati.

5. Daca investiti in produse de proasta calitate la inceput de drum, acestea nu va vor ajuta sa aveti rezultate bune, implicit clientii nu se vor mai intoarce si lasati o impresie gresita. Plus ca produsele cosmetice nu se consuma asa repede, deci perioada in care voi veti folosi produse mai putin calitative va dura ceva. Mai bine incercati sa strangeti bani inainte, si sa plecati la drum cu produse medii care sa va ajute sa aveti rezultate, iar pentru un plus de valoare alegeti un top 10 produse high care sa le completeze pe cele medii.

Sper sa va fie de folos.

Pe curând,

A voastra,

Andra

on 0