Prietena mea, Sinziana Iaru, are o vorba – „Nu exista femeie urata, exista femeie neingrijita”. Cam despre asta e vorba si cu frumusetea. Pe langa ca frumusetea e relativa, ea tine si de ingrijire. Si cand zic ingrijire nu ma refer neaparat sa dai cu 10 creme, sa aplici ultimul model de mascara si sa ai cel mai rosu ruj. Ci pur si simplu sa te ingrijesti. Sa intelegi ce inseamna importanta unei ingrijiri zilnice, a unui par pieptanat, a unei danturi impecabile. Acel tot unitar de care are nevoie femeia la exterior pentru a oglindi interiorul.

Nu o sa incep sa dau exemple de alte popoare unde femeile nu se ingrijesc deloc, unde unele abia se spala sau unde epilatul e SF, ca nu vreau sa intru in conflict cu nimeni. Pur si simplu, pentru ca s-a sarbatorit iar Unirea si a fost iar vorba despre Romania, m-am gandit sa impartsesc cu voi aprecierea pe care o port in suflet pentru romancele noastre care se ingrijesc si care mai mult ca sigur din acest motiv sunt considerate si unele dintre cele mai frumoase femei din lume.

La targurile la care merg, apropo, o sa fiu la Cluj pe 4-5 martie la Cluj Beauty Forum, un mare procent din vizatori este format si de femei normale, neprofesioniste in vreun domeniu de beauty, care vin sa vada cele mai noi produse, sa profite de oferte si sa cunoasca piata. Cel mai bun exemplu de femeie e cea care isi doreste atat de mult sa aiba grija de ea incat ori isi realizeaza acasa diverse masti si creme, ori alege sa cumpere produse profesionale si nu de duzina.

De exemplu, beautyblender-ul este considerat de foarte multe femei un produs pro, dar nu e asa. El este in primul rand realizat pentru orice machiaj si mai apoi este pro. Orice femeie poate sa foloseasca un beautyblender. O sa fie ca un mic asistent pentru ca stim bine ce puteri magice are beautyblender-ul.

De cand cu #CaravanaSecreteleMachiajului (sper ca ati aflat despre ea), am aflat cati oameni pasionati de make-up vor sa se inscrie, doar ca sa vada mai departe o tehnica pro. Iar la cursurile de automachiaj se inscrie din ce in ce mai multa lume. Iar asta nu poate decat sa ma bucure pentru ca asta inseamna ca teoria mea din primul paragraf e corecta.

Pentru toate pasionatele de make-up si femeile care se ingrijesc, ne vedem la #BeautyForumCluj in martie și la #Caravana, dar intre timp va invit sa ma urmariti pe blog. Sa fiti mereu frumoase!

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0