Titlul acestui articol se potriveste cam peste tot in Romania. Nici nu vreau sa ma gandesc la ce e in spitale, policlinici comuniste, locuri de joaca pentru copii, bucatarii de restaurant, toalete publice si alte locuri de acest gen. Pentru ca sunt make-up artist si pentru ca acest blog are legatura cu machiajul, o sa ma rezum doar pe acest domeniu si o sa spun de cate ori e nevoie “Dezinfectati, va rog, toata trusa de machiaj, ca ne-am umplut de boli”.

Pe langa populara conjunctivita, mai apar pe lista sute de germeni, stafilococi care mai de care mai periculosi, herpes (pe care daca l-ai luat il ai toata viata cu tine), bacterii si altele. In trusa de farduri cred ca gasim la fel de multe bacterii ca pe capacul de la wc si nu glumesc.

Fardurile tinute necorespunzator, cutia cu pudra lasata deschisa prea mult timp, pensule necuratate si nedezinfectate, folosirea rujului, a creionului de ochi, e pensulei de mascara in conditii cu igiena precara poate distruge efectiv clienta de pe scaun. Si cand spun distruge nu exagerez cu nimic. Cunosc o femeie care de 5 ani se lupta cu o bacterie pe care a luat-o la o sedinta de make-up neinspirata (ca sa nu-i spun altfel) si care efectiv nu mai suporta, a vizitat zeci de doctori dermatologi, cosmeticiene si a consumat bani pe medicamante, tratamente si creme.

Sa fii make-up artist nu e numai un lucru fain, e o responsabilitate. Responsabilitatea fata de sanatatea clientului. Ca sa fiu sigura ca ati inteles tot ceea ce spun eu aici, am scris pentru voi 10 reguli de igiena in make-up.

1. Curatati pensulele de fiecare data cand este posibil, de preferat dupa fiecare client. Produs recomandat  aici > https://goo.gl/Ti7xFV

2. Spalati si curatati buretelul beutyblender DUPA FIECARE clienta. Produs recomandat  aici > https://goo.gl/jLWuwK

3. Folositi o paleta de unica folosinta. Produs recomandat aici > https://goo.gl/LiiufU

4. Introduceti creionul de ochi prin foc pentru o fractiune de secunda, pentru sterilizare.

5. Folositi pensule de mascara de unica folosinta sau dezinfectati cu un produs potrivit.

6. Dezinfectati paleta de farduri. Exista produse speciale care nu strica fardurile. Chiar si intre 2 machiaje consecutive este recomandat.

7. Daca nu aveti timp s dezinfectati pensulele dupa un client si deja urmeaza celalalt folositi alt set de pensule. 

8. Orice obiect din trusa voastra in secunda in care a atins clienta preia orice germen sau baterie care se afla pe aceasta.

9. Telefonul este plin de germeni, sfatuiti clienta sa nu-l foloseasca in timpul sedintei de make-up. (Stiu, e aproape imposibil)

10. Dezinfectati-va mainile inainte de a pune mana pe ustensile si produse. Faceti acest lucru in fata clientei. Aceasta trebuie sa vada ca sunteti profesionisti.

Hai va rog eu mult, respectati macar regulile de sus :)

Pe curand,

A voastra,

Andra 

on 0