Cred ca a venit timpul sa discutam si despre acest subiect, pe scurt, caci nu vreau sa va plictisesc, doar ca simt ca e o usoara confunzie care uneori baga in sperieti industria de makeup, aparand zeci de intrebari pe grupurile de facebook.

Astfel un produs poate sa ajunga in tara noastra prin mai multe variante, unele dintre ele fiind nu chiar si cele mai ok pentru consumatorul final. Problema care isca de cele mai multe ori discutii in mediul online si genereaza intrebari de genul: sunt fake sau nu produsele de la x?

Distribuitorii, care pot fi si mai multi dintr-o singura tara, sunt persoane juridice care au primit acceptul de la firma mama sa distribuie pe un anumit teritoriu produsele lor. Distribuitorii apar de obicei pe site-ul oficial, fiecare are politica sa de pret, plateste vama, taxe si altele, asa ca pretul la produs va fi in conformitate cu taxele pe care le plateste. DAR macar aveti siguranta ca este original si autorizat. De exemplu eu sunt distribuitor autorizat pe mai multe branduri: Beautyblender, LA GIRL, MAKEUP ADDICTION, MUFE, ATELIER PARIS, SIGMA, ETC.

Dupa distribuitorii normali, urmeaza cei care au exclusivitate. ADICA numai ei au dreptul sa vanda un anumit produs pe un anumit teritoriu. Tot ceea ce gasiti pe langa ori e fake ori nu e comercializat ok. De exemplu, eu am exclusivitate pe Romania la produsele SKINDINAVIA.

Cand cumparati de la franciza direct, adica X ROMANIA, va sfatuiesc sa va asigurati ca ei sunt chiar franciza, caci am vazut deseori domnisoare care isi pun numele paginei de facebook X Romania, cand ei nici macar nu sunt distribuitori autorizati. Dar e important sa va asigurati mereu de provenienta produselor sau macar de persoana care le vinde si ce imagine are printre clienti.

Si mai apoi sunt producatorii, cei care vand produse de beauty sub marca proprie. Aici ar trebui sa va bucurati din plin, si sa fiti atenti doar la calitate, caci in rest nu aveti alte probleme.

Asadar, de fiecare data cand intrati pe un site online/facebook page, verificati foarte bine sursa, cine sunt si de unde isi procura produsele, sunt sau nu pesoana juridica, caci mai apoi s-ar putea sa va treziti cu alte probleme.

Spor la shopping!

on 0