Aceasta idee de articol mi-a venit in urma unei postari pe care am facut-o ieri. In urma careia in inbox mi-au scris 3 fete, care mi-au recunoscut ca au aceasta problema. Ce problema? Lipsa de incredere, sindromul intrării in carapace, etc.  Daca imi aduc aminte, anul trecut la Cluj, cineva foarte talentat imi povestea aceleasi lucru, ca vrea sa se lase de meserie pentru ca o copleseste si nu mai are incredere in ea. Si ma intreb oare cati ori fi ca ele? Oare cate fete pline de talent nu stiu sa isi aprecieze munca, nu se aprecieaza pe sine si mai tarziu se pierd?

Nu stiu daca voi ajunge la o concluzie cu acest articol, va recunosc din prima. Este mai mult o constantare a pietii pe care ne aflam si ma intristeaza teribil. Caci balanta nu e la mijloc, ci e fix acolo unde nu trebuie. Fete care poate nu sunt la fel de talentate, sunt pline de incredere si reusesc sa mute si muntii din loc, iar adevaratele artiste, care fac opere de arta pe chipul unei femei, raman in umbra si nu reusesc sa depaseasca bariera.

Probabil ca in fiecare scoala de makeup ar trebui sa existe la final cursuri de dezvoltare personala, in care elevul sa invete sa isi gestioneze emotiile, sa se cunoasca ca om, sa se aprecieze, sa stie cum sa comunice, sa invete cum sa isi gaseasca starea de echilibru intre ceea ce sunt, ceea ce fac, si ceea ce isi doresc sa faca.

Cum sa vrei sa vezi dincole de usile inchise, daca abia iesi din carapacea ta ( a se citi cabinetul de cosmetica) sau cum crezi ca poti sa cuceresti o piata, daca nu te poti deschide sa comunici cu clientul.

Unor makeup artisti le lipseste si zambetul, si nu glumesc. Si asta iar e trist, pentru că ori fac asta doar pentru bani, si nu e placere, ori au preamulte probleme si nu au invatat cum sa le gestioneze incat sa nu le afecteze munca.

Mie chiar mi-ar placea sa pot implementa impreuna cu Sinziana Iaru, un astfel de curs, care sa vina in ajutorul tuturor celor care au nevoie. De fapt, promit aici, ca in scurt timp ma voi ocupa si de acest aspect, nu de alta, dar poate ati uitat, NOI SUNTEM TOGETHER FOR BEAUTY.

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0