Asta e o regula general valabila. E ok sa nu iti placa toata lumea. E ok sa nu iti placa toti make-up artistii. E ok sa nu iti placa toti trainerii de make-up. De aia exista Samsung si iPhone. De aia exista Vodafone si Orange. Toti vand acelasi lucru, dar culmea, un pic diferit. Diferenta aia se gaseste si la gusturile si dorintele oamenilor. Fiecare scoala de make-up sau make-up artist are fanii ei.

Gusturile nu se discuta. Asa ca nu e nicio problema daca mie nu-mi place cum machiaza X, dar ador cum face eyelinerul Y. E bine si chiar recomandat sa nu vrem sa multumim pe toata lumea si nici toata lumea sa ne multumeasca pe noi.

Vad pe grupurile de pe facebook din ce in ce mai multa bataie pe pareri si preferinte, “nu o sa iti placa de aia, du-te la ala.”, “nu folosi x, foloseste y.”, “nu te invata nimic ala, du-te la celalat”. Putem sa ne dam cu parerea, nu zic nu, dar nimeni nu ar trebui sa fie categoric. Fiecare om e liber sa aleaga ce ii place, care stil sa fie preferatul lui, sa decida ce isi doreste mai departe de la cariera si pe ce drum sa mearga.

Piata e mare, cererea e pe masura ofertei, iar stilurile sunt diferite, fix ca femeile si ca bugetul disponibil. Din acest motiv, eu mereu sugerez oamenilor cand isi aleg o scoala sau un make-up artist (si in general un serviciu sau produs) sa faca un tabel cu 4 coloane> cu puncte tari si puncte slabe, cu ce isi doreste el si ce ii ofera scoala. Si acolo unde se gasesc cele mai multe coincidente sa aleaga.

Eu n-am facut acest tabel cand mi-am ales prima scoala de make-up. M-am dus cu capul inainte. Iar la primul machiaj profesionist, aveam vreo 22 de ani, la fel, tot n-am facut acest tabel. M-am dus la prima recomandare, m-am lasat dusa de valul lui “trebuie” si lui “nu te duce dincolo”, fara sa realizez ca oamenii sunt facuti sa fie diferiti si ca balta are peste pentru fiecare.

Azi, mie imi place Samsung si nu as renunta pentru niciun alt brand, prietenei mele ii place iPhone, in schimb amandurora ne place acelasi stil de machiaj. Impreuna, cu pareri diferite uneori, dar si cu o suta de alte asemanatoare, alegem sa oferim celor pe aceeasi lungime de unde cu noi, o scoala cu machiaje frumoase, armonioase, care scot frumusetea interioara la iveala si care imbraca femeia in cele mai frumoase trasaturi ale ei.

E ok sa nu iti placa toti make-up artistii. Daca de noi va place va asteptam la cursuri pe 13 septembrie in Bucuresti si pe 10 octombrie la Brasov.

Pe curand,

A voastra,

Andra

Credit foto http://faculty.webster.edu/woolflm/lovehate.jpg

on 0