In Caravana Secretele Machiajului, EDITIA DIN 2018, Sinziana Iaru, atragea atentia asupra unei probleme generale din industria de beauty si anume editarea excesiva a pozele de makeup. Am vrut atunci sa scriu un articol, dar stiti si voi prin cate am trecut in luna martie, cu operatia, asa ca am renuntat.

Astazi insa, vreau sa scriu cateva lucruri, scurt si la obiect, ca sa nu spuneti ca nu v-am averitizat. Editarea excesiva e dureroasa, oameni buni. E atat de trista incat doare. Cred ca 50% din pozele de pe retelele de socializare sunt editate 100%, cu un grad de inconstienta major.

Nimeni nu se gandeste (din cei care editeaza, zic) ca vor impune un standard de frumusete CARE NU EXISTA. Ca au creat smokey eyes din APLICATIE si ca negrul ala nu o sa fie niciodata atat de intens intr o fotografie, decat daca in spate este un filtru de aplicatie.

Problema e ca exista din ce in ce mai multe aplicatii si din ce in ce mai multi utilizatori. Nu se mai copieaza machiaje, se copieaza direct filtrele de aplicatie si voila, machiajul e gata.

Dar intrebarea mea pentru voi e alta. Ce faceti cand clienta se aseaza pe scaun si vrea sa arate precum fotografia de pe net unde voi ati machiat din aplicatie? Cum ii puneti filtre in viata reala?

Ma alatur prietenei mele, Sinziana Iaru si va invit sa sustineti si voi hashtagul #SpuneNUeditariiExcesive. Machiati din pensula, nu din aplicatie, respectati realitatea, nu o mai distorsionati.

Pe curand,

A voastra, 

Andra

on 0