Nu sunt eu o fana a festivalurilor, dar cred ca toti am avut Facebook-ul plin de poze de pe la Neversea, iar acum ca urmeaza Electric Castle, SummerWell, Untold (aici m-am informat, nu vă gândiți că le cunosc atât de bine) si care or mai fi... „sa te tii” (cum spunea bunica)!

Desi pentru mine distractia se traduce prin timp petrecut cu familia si momentele cand lucrez cu pasiune, m-am tot gandit la povestea asta dintre festival si makeup. Pentru ca, desi poate nu suntem amatori, este de datoria noastra de makeup artisti si traineri sa mai aruncam cate un ochi si sa stim ce se intampla prin jurul nostru, unde ne gasim inspiratia si ce putem oferi. 

Cum vad eu insa toata legatura asta dintre makeup si festival? In primul rand, vorbim despre foarte multe poze. Aici intervine amprenta makeup artistului care poate sa participe activ cu sfaturi pentru clientele fidele sau e, pur si simplu, o noua oportunitate de lucru, mai ales dacă sunteti din Bucuresti sau Cluj.

Dacă tot suntem la capitolul de oportunități de new business, eu văd, pentru makeup artisti, fastivalul ca o noua ocazie de realizare a unor machiaje demo speciale. De la tutoriale, tips & tricks si machiaj demonstrativ, ne putem gasi inspiratia si in ideea de festival si putem veni cu propuneri si recomandari pentru fete.   

Pana acum, va spun sincer, ca priveam putin sceptica toata ideea asta a festivalurilor de vara. Am prins insa entuziasm pentru eveniment in sine, nu pentru participare, de curand, cand mi-am dat seama ca, atat cele de la noi din tara, cat si cele din afara sunt o reala sursa de inspiratie pentru toti makeup artistii si noi ar trebui sa culegem tot ce e mai bun. Nu, nu vorbesc numai despre persoanele care participa la event, ci mai ales despre vedetele care performeaza. E un excertiu foarte util cred eu sa observam stiluri diferite, tipuri de machiaj si tehnici, incadrarea in concept si asa mai departe si poate sa ne provocam pe noi sa ne imaginam ce am fi creat din pensula.

P.S.: Scriind articolul ăsta, imi dau seama ca chiar putem gasi fata buna a tuturor lucrurilor si e important sa ne extragem folositorul din orice ne inconjoara si orice se petrece.

Aștept să-mi spuneți cum e perioada festivalurilor pentru voi! Până atunci, festival în suflete vă doresc!

Pe curand,

A voastră, 

Andra

on 0