(fotografie arhiva personala Sinziana Iaru, machiaj realizat de Sinziana Iaru)

Aceasta idee de articol nu-mi apartine, ci a venit ca o rugaminte in inbox-ul meu, acolo unde fetele ma roaga sa abordez anumite subiecte, subiecte pe care ele nu le pot spune cu voce tare si au nevoie de o voce care sa le reprezinte. Nu ma simt tocmai vocea make-up artistilor, dar cu siguranta ma consider prietena acestora, de aici si multitudinea de articole dedicate lor, si mai putin review-urilor de produse.

Subiectul de astazi e delicat si stiu ca o sa nasca controverse, caci totul se imparte in doua tabere si mai ales in taberele client vs. makeup artist. Unii considera ca e ok sa iei alt pret la mireasa, altii considera ca e acelasi lucru si ca nu e ok sa iei alt pret.

Eu cred ca fiecare e liber sa ia ce pret doreste, mai ales cand are motive intemeiate sa o faca. DAR sa minti ca esti o clienta normala si mai apoi makeup artistul sa vada ca ai fost mireasa, mi se pare josnic si umilitor de ambele parti. Iar make-up artistul care mi-a povestit despre aceasta situatie se simteam foarte prost, nu pentru ca a incasat mai putin bani decat trebuia, ci pentru ca nu-i venea sa creada cum a fost mintita, cum si-a oferit toata deschiderea omului de pe scaun, dar omul de pe scaun a mintit-o uitandu-se in ochii ei.

Nu vreau sa scriu mult pe subiectul “mireasa e un client special si atunci are un tarif special”, dar vreau sa ma lamuresc de ce oamenii nu mai stiu sa fie sinceri, si profita de orice portita pentru a plati un serviciu cat mai putin.

Asa cum am mai spus, majoritatea make-up artistilor, au un anumit ritual si ofera o anumita atentie miresei, si de aici si schimbarile de pret. Foloseste anumite produse, mai ales primerul si fixatorul sunt diferite, si poate ca in loc de o ora de machiaj, isi petrece o ora si jumatate.

Mireasa este de cele mai multe ori cea mai pretentioasa clienta a unui makeup artist, iar atentia pe care aceasta si-o doreste vine la pachet cu alte cerinte din partea make-up artistului.

Dar, repet, articolul nu este despre diferenta de pret dintre machiaj de seara si machiaj de mireasa, ci despre DE CE SA MINTI CA NU ESTI MIREASA.

Pe mine m-a blocat aceasta intrebare si ma gandeam ca poate de data aceasta ma lamuriti voi pe mine cum sta treaba. Ce ziceti?

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0