Am ajuns in luna aprilie a acestui an. Nu stiu cum e la voi, dar la mine in viata, primele luni din acest an au trecut ca vantul si ca gandul. In curand ne vom trezi ca am ajuns la jumatatea anului si suntem in plin sezon de nunți, implicit de munca pentru noi. Acelasi timp a facut sa ajungem intr-un 2019 extrem de ancorat in online, in care tehnologia trebuie sa fie al doilea cel mai bun prieten al makeup artistilor.

Cat de importanta este tehnologia in viata de makeup artist unde se presupune ca avem nevoie doar de produse bune, talent si dorinta de munca? Ei bine, daca ultimele 3 ne ajuta sa ne realizam munca, tot ce se intampla dupa acest pas, adica promovarea si atragerea de noi clienti, are nevoie de sprijnul tehnologiei.

Iata cateva sfaturi pentru voi si mai ales pentru cei la inceput de drum care nu stiu inca ce e important si ce nu:

1. Ca vrem, ca nu vrem trebuie sa fim prezenti in social media prin platformele de socializare facebook si instagram, implicit sa avem o conexiune buna la internet si sa fim mereu online.

2. Ar fi de preferat sa avem un telefon cat mai performant care sa aiba o camera buna si o memorie generoasa. Nu vrem sa ramanem fara memorie fix cand ii facem fotografie machiajului perfect realizat, nu?

3. Pentru ca plecam o zi intreaga de acasa trebuie sa avem cu noi o baterie externa la care sa incarcam telefonul. Intotdeauna trebuie sa pastram legatura cu urmatoarea programare.  Chiar daca asta inseamna si doar cautarea adresei in waze

4. Disponibilitate pe whatsapp. Chiar daca e o aplicatie mai intima, e bine sa pastrati legatura cu clienta voastra si pe whatsapp, prin 2 clickuri poate trimite si poza cu machiajul mult dorit si sa va trimita locatia. In plus orice conversatie care are ca dovada si text scris e buna de pastrat, niciodata nu stim cand o sa avem nevoie de o dovada ca am transmis sau am primit o anumita informatie. De exemplu, cu clientele mele la machiaj, chiar daca vorbesc la telefon si stabilesc telefonic, mai fac un check si pe whatsapp, trimitand rezumatul conversatiei si cerand acordul ei in scris pe anumite subiecte. Asta pana ajungem la contract.

5. Diverse aplicatii care va ajuta sa va puneti logo-ul pe fotografii, sa scanati contractul fara sa mai fiti nevoite sa mergeti la un magazin specializat.

6. Agenda de programari pe telefon. Ei bine, stiti ca sunt adepata tehnologiei si ca mi se pare extrem de necesar sa avem agenda de programari intr-un spatiu virtual care nu se pierde si poate fi accesata de pe orice device atata timp cat va stiti parola sau userul. Andra Cosmetics APP este construita special pentru makeup artisti si are functii speciale, inclusiv de a alege tipul de machiaj, de gene sau de a incarca o fotografie cu proba. Aplicatia poate fi descarcata si din app store si google store.

7. Pentru cei dispusi sa investeasca si mai mult in tehnologie, recomand si o lentina macro. Se cumpara separat si se ataseza la telefon si va ajuta in pozele apropiate la ochi. Asa puteti surprinde in imagini exact calitatea si frumusetea machiajului vostru.

Sa profitam ca ne exercitam meseria intr-o perioada in care tehnologia este de partea noastra si sa ne extragem cat mai multe beneficii. Voi ce idei mai aveti?

on 0