(machiaj realizat de SINZIANA IARU- Makeup artist & Trainer)

 

Intr-o meserie aflata in continua schimbare e nevoie mereu de research, adica documentare, cautare inspiratie, verificare trend. Atentie, am spus din start inspiratie, dar aceasta NU INSEAMNA COPIERE, da? Stiti ca urasc copierea, mai ales aia grosolana.

Cu atat de mult acces la informatie (voi astia mai tineri sa spuneti multumesc), aproape ca ti-e frica sa nu te copleseasca. Asa ca eu, care sunt o organizata din fire, va propun sa va organizati inclusiv de unde sa va inspirati pentru machiajele voastre si meseria pe care o prestati. Asa va asigurati ca nu faceti un haos in creier si va pierdeti identitatea ca makeup artist.

Inspiratia se imparte in 3 categorii:

1. Inspiratie avizata: Adica alegerea a 3-4 traineri cu care sa empatizati si pe care sa ii urmati la seminarii si masterclassuri.

2. Insipiratia neavizata: adica alegerea a 5-6 vloggeri de pe youtube, pe care ii apreciati, care nu au neaparat scoli, ore de training si diplome, dar au un stil cu care va impacati.

3. Inspiratia involuntara: adica tot ceea ce va inconjoara va poate inspira

Urmarind cele 3 traiectorii, am scris o lista mai clara de unde sa va inspirati:

1. conturile sociale ale trainerilor preferati

2. seminarii & masteclassuri realizate de traineri pe diverse teme

3. colectii de sezon semnate de marile branduri de machiaj

4. youtube- ATENTIE- e ca la medicamente- a se consuma cu moderatie

5. instagram – introduceti 2-3 hashtaguri care va plac si urmariti-le pe acelea: de exemplu #smokeyeyes, #eyeliner #redlips #purplemakeup

6. pinterest – cu cat cautati mai multe niste cuvinte cheie, cu atat in feed veti primi exact continutul pe care il doriti

7. din natura- nu radeti, natura este cea mai frumoasa inspiratie pentru orice artist – natura se pricepe cel mai bine sa imbine nuante si culori, mai bine si decat Mario si Nikkie J)

8. show-uri de moda- urmariti mereu Saptamana Modei de la Milano, Paris etc- nu va inspirati din machiajele de pe catwalk, ci din culorile folosite în colecțiie, imbinarile, armonia acestora etc

9. de pe catwalk – in continuare Hollywood ramane inspiratie pentru makeup artisti, acolo machiajele sunt simple, nu acopera 50% din fata si nici nu atrag atentia cu exuberanta lor

10. din fotografii de campanie pentru Channel, Dior, Yves Saint Laurent – DAR SA LE URMARITI pe cele de peste hotare- eu chiar m-as abona in locul vostru la niste reviste din Paris, Londra si Milano. O sa ramaneti socati de ce diferente exista.

 

Cam acestea sunt locurile principale de unde va puteti inspira. Am ratat ceva?

on 0