De unde a pornit pasiunea pentru voi? Eu stau uneori si ma gandesc care a fost de fapt butonul care a aprins in mine dragostea pentru makeup. Poate primul tutorial pe care l-ați văzut pe Youtube sau chiar prima data cand v-ati dus la machiaj la un salon si makeup artisul v-a inspirat.

Si acum... iata-ne aici! Doar ca tot parcursul pe care il urmam ne defineste din punct de vedere profesional. Chiar daca am pornit de la un sambure de inspiratie si talent, stim bine ca orice talent se pierde daca nu e exersat si daca nu muncim sa-l cultivam. Poate d-asta mi-a venit in minte azi sa va scriu despre diferenta dintre un machior si un makeup artist si sa va intreb voi unde tinti din punct de vedere al carierei in industrie.

„E bine sa tinetesti cat mai sus!” Parca asta ne spun toti mentorii si toate citatele celebre. Ce nu ne spun insa, iar eu consider de o mie de ori mai important, e ca trebuie sa ai pe ce sa te bazezi cand ai visuri marete.

Traim intr-o lume in care multe fete se cred, din pacate, makeup artisti dupa ce au urmarit cateva tutoriale pe Youtube sau dupa ce le-a invatat vreo vecina cum „se face meseria”. Nu contest ca nu e un ajutor, dar daca tot au pretentia la titlul de profesionisti si sa ajunga la un nivel wow in cariera, atunci poate ca ar trebui si ceva investitie.

Si da, cand spun investitie ma gandesc la a investi in educatia ta de makeup artist (uite cum ma tot invart in jurul educatiei de vreo 3 articole), adica sa urmezi o scoala de makeup (care btw, in Romania e foarte ieftina fata de costurile din afara care se ridica pana la 20.000 de dolari), sa mergi la seminare, cursuri de formare, sa stii tendintele si sa stii sa asculti sfaturile altora. Pe langa asta, vorbesc de investitie si in produse, intr-un salon sau loc profi amenajat (nu pe scaunul de la bucatarie). Si cred ca atunci putem sa avem si pretentia la visuri marete: cand evoluam de la machiori, la makeup artisti, cand punem tehnica, disciplina, informatie si creativitate, nu doar culoare pe pensula.   

Sfatul meu este sa nu ne oprim. Chiar si atunci cand ni se pare ca am atins apogeul carierei. Hai sa incepem prin a intelege diferenta dintre un machior si un makeup artist, iar dupa ce suntem profesionisti sa nu punem punct invatarii. Si sa visam mult, pentru ca stiu ca in Romania industria makeupului mai are mult de oferit si multe talente care sa cotribuie la asta.

Las intrebarea deschisa de la inceput: voi spre ce tintiti ca MUA? Puneti-va visul pe hartie si hai sa muncim impreuna pentru arta machiajului, sa performam si sa ramanem #TogetherForBeauty!

Pe curand,

A voastra

Andra

 

 

on 0