Va amintiti primul curs de makeup? Cred ca inca de pe atunci vi s-a spus cat de important este fiecare pas pentru a obtine un rezultat final mult dorit. Industria makeupului se bazeaza pe doua principii esentiale: creativitate si tehnica: amandoua la fel de necesare. Dar cred ca niciun profesionist nu ar numi „tehnica” atunci cand la final avem un machiaj... incomplet.

Am citit de curand o conversatie pe un grup si imediat m-am gandit sa tratez subiectul intr-un articol pe blog. Am mai auzit ce-i drept povesti de la prieteni makeup artisti, despre cum unele cliente se aseaza pe scaunul de machiaj si enumera ce anume doresc si ce nu. Si nu, nu vorbesc despre ce discutam data trecuta: tipul de machiaj dorit vs. interventia makeup artistului, ci despre pasii de realizare si produsele folosite.

Exista doua situatii de acest gen des intalnite. Prima varianta e cand clienta isi doreste un machiaj profi, dar vrea si sa reduca mult costurile. Atunci incepe sa mai „taie” din produse. De cate ori nu vi s-a cerut „doar un fond de ten si eyeliner” fiindca ii place „mai discret”? Sigura discretie dorita e la suma achitata la final... Pentru ca stim prea bine ca un machiaj profesional discret nu se reduce la doua produse alese la intamplare din palaria magica a makeup artistului.

Mai exista si o a doua varianta insa, atunci cand clienta refuza anumiti pasi pentru ca nu ii suporta. De exemplu, nu vrea creion pe conjunctiva pentru ca lacrimeaza sau nu vrea fond de ten pentru ca are vreo problema dermatologica. Chiar si in aceasta situatie, dar si in cea despre care va povesteam mai sus, makeup artistul trebuie sa convinga clienta sa accepte un machiaj complet si sa ii ofere alternative (BB cream in loc de fond de ten si tot asa), dar care urmaresc toti pasii.

De ce e atat de important? Dintr-un motiv super simplu: suntem profesionisti, iar munca noastra trebuie sa reflecte asta. Rezultatul final trebuie sa puncteze fix valorile de care va spuneam mai sus: creativitate si tehnica. E important pentru noi, dar si pentru cliente, care descoperind si cat de necesar e sa urmam toti pasii, ne vor da dreptate.

Va astept povestile legate de subiect, pentru ca mi-ar placea tare mult sa mai dezbatem tema. Pana atunci, eu raman tot la gandul meu de data trecuta, ca educatia in industria makeupului din Romanaia e un #must, nu un #nicetohave si ca nu trebuie sa uitam niciodata (indiferent de care parte a pensulei suntem) ca suntem #TogetherForBeauty.

Pe curand,

A voastra,

Andra   

           

on 0