Femeile se aranjeaza. Constant. Nu renunta la imaginea lor, nici cand le e greu financiar. Indiferent de cate aplicatii au aparut care te machieaza, pun gene sau construiesc fete perfecte, femeile tot au nevoie de servicii de infrumusetare. Cred ca e vorba de o liniste si o satisfactie pe care le aduce un par coafat, un machiaj elegant sau o manichiura impecabila. In acest context au aparut din ce in ce mai multi pasionati de frumusete care presteaza servicii de acest gen. Intrebarea este makeup artistul ar trebui sa fie full time sau part time?

Cand analizam celalalte meserii din aceasta industrie vedem ca nail technicianul are de lucru non stop, ca hairstylistul daca nu tunde, vopseste si daca nu vopseste coafeaza si tot asa, iar cosmeticiana epileaza, face tratamente sau pune gene. Makeup artistul insa asteapta sezonul de nunti si pretrecerile de final de saptamana. Rareori are clienti in timpul saptamanii, si daca ii are sunt mai multe probe pentru viitoare mirese.

Un makeup artist cu experienta si portofoliu vast poate avea acest job full time, fara sa mai aiba o alta sursa de venit. Trebuie sa aiba doar constanta. Insa, cei la inceput de drum trebuie sa se incarce cu rabdare si sa isi prioritizeze cheltuielile. Si sa invete sa supravietuiasca cand nu e sezon, in lunile moarte cand nici chef de iesit pe la petreceri private nu exista.

Cele mai multe dintre persoanele pe care le cunosc care au acest job doar part time au imbratisat si alta meserie complementara din industrie, oferind un pachet cu mai multe servicii. Dar oare putem sa fim buni la mai multe? La ce excelam si la ce ramanem in mediocritate? Eu doar va intreb.

Mai am prietene care au in timpul saptamanii un job corporate in lucru cu excelul si in weekend se transforma in cele mai creative persoane.

Eu mai recomand fetelor care imi scriu, sa isi completeze veniturile in timpul saptamanii sau in perioadele extra sezon, cautand contracte cu diverse sedinte foto sau televiziuni locale, proiecte speciale sau reclame. Daca va faceti un CV bun si adaugati fotografii la portofoliu cu munca voastra puteti depune in mai multe locuri si la agentii de profil care sa va introduca in astfel de activitati. Nimic nu este imposibil, trebuie doar sa va doriti.

Chiar sunt curioasa, voi ce fel de makeup artist sunteti? Part time sau full time?

on 0