Va scriu inconjurata de cutii, de la un birou plin de acte, unde stau nerabdatoare si abia astept sa ma reintorc unde imi place cel mai mult, adica la studio, langa paletele colorate, pensulele mele, in asteptarea clientelor. In acelasi studio unde Sinziana tine cursuri, unde lunar trec cursante, cu pasiuni, dorinte si vise,  acolo e locul magic unde in acest weekend are loc si Masterclassul Beyond Age and Beauty, dar si Andra  s Christmas Sales Day. Cu toate acestea in gand (un pic haos, stiu) va scriu si randurile ce urmeaza.

M-a rugat o clienta sa povestesc intr- un articol despre makeup artist vs. makeup artistul care este si cosmetician. Pentru ca respect ambele parti, voi spune din start ca din punctul meu de vedere nu ar trebui sa existe doua tabere. Ci pur si simplu o extensie.

Da, am putea spune ca makeup artistul care are si studii de cosmetica este mai avizat, pentru ca cunoaste mai bine tot ce inseamna textura pielii, rezolvarea anumitor probleme, preintampinarea iritatiei si asa mai departe. Dar in egala masura pragmatisul unui cosmetician, poate interveni in creativitatea artistica a unui makeup artist.

Care ar fi rezolvarea? Ca in scoli sa se introduca mai multe modele de cosmetica si astfel ORICE MAKEUP ARTIST sa aiba certificare si pentru cosmetica. Asa e in alta tari si mai ale in USA (locul de referinta dupa parerea mea, pentru aceasta industrie).

Nu mai faceti diferente, descoperiti tehnicianul, apreciati-l pentru ce stie si bucurati-va pentru diplomele sale dar si pentru talent. Nu mai ganditi X vs Y.

In 2019 mi-am propus sa dezbat cu colegi din industrie aceasta necesitate de a introduce inca un modul in programa scolara. Promit!

Voi ce spuneti?

on 0