Daca ar fi sa pun concluzia inca din prima fraza a acestor randuri atunci as spune ca un makeup artist de succes ar trebui sa fie cu capul in nori, dar cu picioarele pe pamant. Adica sa poata visa, dar intotdeauna ancorat in realitate. De ce spun asta? Vedeti mai jos.

Asa cum v-am mai spus socializez zilnic cu zeci de makeup artisti, intru in contact cu ei atat in privat, la telefon, cât si prin intermediul grupurilor. Uneori raman placut surprinsa, alteori ma crucesc, ceea ce vad tot mai des este aparitia unui trend in industrie de indepartare de realitate.

Makeup artistii din ziua de astazi s-au indepartat enorm de realitate, viseaza numai la fetele perfecte din aplicatii si hulesc tot ce pastreaza logica normalului. Cand vii cu contraargumente esti pedepsit cu vorba –„ARTA a arta, nu trebuie inteleasa”-  As vrea sa cred asta despre o pictura sau despre un machiaj de scena, nu despre un machiaj cu care femeia aia se duce la nunta sau e nasa de botez. Uitam sa fim ancorati in realitate si sa ne gasim exemple mai aproape de normalitate. O sa ma intrebati, dar cine sunt eu sa definesc normalul.  Intr-adevar, n-am niciun drept. Dar asta nu ma impiedica sa va spun, SA VA ROG, sa gasiti balanta in viata voastra de artisti si sa fiti mai ancorati in realitate.

Am vrut sa scriu un articol despre Meghan, stiti voi, fata aia devenita printesa peste noapte,  extrem de fina, care a dat o lectie tuturor si care a fost totusi blamata peste tot. M-am razgandit insa. Deja subiectul a impartit lumea in doua si nu-mi mai doresc asta, mai ales cand eu promovez #TogetherForBeauty.

Ganditi-va ca va da acest sfat un productor de gene false. Da, da, false. Dar intotdeauna echilibrate, care purtate la ochi arata natural, care nu invita pe nimeni la exagerare, ci dimpotriva, la cumpatare. Deci pana si eu mi-am gasit balanta.

Ne-am pierdut simtul realitatii si mi-e teama ca nu mai avem sanse sa il recuperam, traim in aplicatii si visam la cel mai puternic iluminator colorat. Uitam sa facem femei frumoase si sa le scoatem in evidenta frumusetea, creand pe banda rulanta acelasi tipar.

Mi as dori ca noi toti sa fim cu capul in nori, dar cu picioarele pe pamant.

Andra

 

photographs by oriana layendecker 

on 0