Maine este ziua Americii, o tara cu multe probleme, dar pe care o iubesc si respect. De multe ori am privit cu gandul la traiul de acolo, stilul de viata al oamenilor, deschiderea si toleranta fata de semeni si bunul mers al lucrurilor. In calatoriile mele catre continentul american, am analizat de multe ori cum sunt ei construiti si ce vor de la viata. N-am fost peste tot, dar imi place cu precadere Coasta de Vest si California. Acolo am avut cateva lectii de invatat.

Anul trecut cand mi-am dedicat vacanta unui studiu depre makeup si industria de makeup din USA, discutand cu oameni cu scoli si branduri de pe piata de beauty, am facut in capul meu o lista de diferente intre makeup artistii de aici si cei de acolo. O scriu mai jos, ca poate invatam ceva din ea. Sper sa nu aruncati cu rosii in mine, iubesc makeup artistii din Romania, ii respect si le vreau tot binele din lume. Tocmai de aia si scriu mereu randuri pe acest blog, ca vreau sa avansam si sa ajungem si noi ca... acolo.

1. MUAs din USA urmaresc canele de youtube ale marilor vloggeri de beauty, dar intotdeauna pun accept pe scoala unde au invatat. La noi e in invers.

2. MUAs din USA apreciaza produsele originale, le promoveaza si nu dau atentie fake-urilor sau incearca sa le evite.

3. MUAs din USA sunt atenti la semne de pe produse precum: recipient cu 12m, cruelty free, paraben free. Cati dintre cei din Romania au bunul obicei de a citi o eticheta?

4. MUAs din USA doresc sa urmeze o scoala cat mai lunga, sa primeasca informatie multa, sa se specializeze. O scoala la ei dureaza minim 6 luni si de obicei trebuie sa fii cosmetician la baza pentru a putea trece la next level. In Romania, din cauza cererii, scolile s-au reprofilat in cursuri intensive, super comprimate.

5. MUAs din USA lucreaza legal, platesc taxe si impozite. Lor chiar le e frica de FISC.

6. MUAs din USA cunosc importanta dezinfectarii dintre cliente si cel mai bine vorbesc cifrele de vanzari a produselor de curatare, dezinfectare si sterilizare. La noi #mergesiasa.

6 puncte dureroase, care sper sa deschida ochii celor care trebuie sa deschida. Cer iertare makeup-up artistilor din Romania care nu se incadreaza in ce am scris eu mai sus. Ei sunt putini, si merita toate aplauzele.

Meditati, va rog!

Pe curand,

Andra

on 0