Ieri am am vorbit mai multe, la o cafea virtuala,  cu prietena si partenera mea Sinziana Iaru si, din vorba-n vorba, am ajuns sa discutam despre rolul pe care il are modelul din timpul cursului de makeup.

Impreuna am ajuns la concluzia ca modelul trebuie sa fie in primul rand o persoana sincera, cu mintea deschisa si care sa colaboreze efectiv cu trainerul si cu elevul. Intr-adevar modelul este cel mai bun critic al acelui curs si am gasit cateva motive pentru care afirmam asta.

         1. Fetele vin de cele mai multe ori cu asteptarea machiajului perfect. Si este de dorit sa fie asa! Este un exercitiu in plus si pentru trainer, dar mai ales pentru cursant, care urmeaza sa se confrunte in fiecare zi cu presiunea realizarii machiajului de vis.

         2. Modelele isi cunosc cel mai bine imperfectiunile. Asadar, daca o spranceana nu este cu atentie conturata sau daca buzele nu sunt perfect decupate, ei bine, fetele vor atrage atentia cu siguranta. Pentru ca se asteapta la maiestrie si atentie la detalii, pana in cel mai mic amanunt. Un trainer profesionist va avea grija ca aceste remarci sa nu apara niciodata, pentru ca ii va insufla si cursantului aceeasi pricepere.

         3. Atentia modelului la orice actiune. Chiar daca poate nu pare, fiti siguri ca modelul e atent dacă trainerul este alaturi de cursant si ii explica acolo unde nu stie sau daca foloseste pensule curate. Astfel, de la comportament si atitudine, pana la profesionalism si disciplina in lucru, modelul va ramane un ochi vigilient la tot ce deosebeste un curs bun de unul mai putin profi.

         Trebuie sa existe o relatie de amicitie intre trainer si model. Pana la urma, ne uneste aceeasi pasiune pentru makeup si pentru frumusete. Iar cand ne gandim ca modelele noastre abia asteapta sa isi schimbe poza de profil cu una cu noul machiaj, atunci suntem sigure ca nu ne-a scapat nimic.

Urmatorul curs la care puteti sa fiti modele sau cursante este cel de la Braov din luna august, detalii pe facebook.

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0