Viata mea se imparte in doua: familie si make-up. Si cand spun in doua, nu inseamna neaparat parti egale. Desi mi-ar placea sa imi petrec timp numai cu familia, acest lucru nu se poate. Businessul imi ocupa 70% din timp. In acei 70% interactionez zilnic cu zeci de persoane, ori la telefon, ori in virtual. Zilnic aflu pareri, primesc intrebari, ascult diverse discutii, particip in online la discutii pe grupuri si asa mai departe. Aceasta sursa inepuizabila de informatie, despre lumea de beauty, imi aduce in atentie subiecte pe care vreau sa le discut cu voi, in articolele mele. Asa am ajuns la concluzia ca as vrea sa va povestesc despre cum sta treaba cu scoala gratis de pe internet.

Din ce in ce mai multe fete afirma ca sunt pasionate, ca presteaza munca de makeup artist, ca nu au nicio scoala si ca au invatat de pe youtube. Acesta, as putea spune, e norocul generatiei youtube, sa primeasca zilnic, de la mii de surse, informatii video/foto, despre cum sa realizeze un machiaj. Dar vreau sa fiti cat de sinceri puteti, si sa raspundeti la intrebarea: Oare e suficient?

Am urmarit povestile marilor artisti din intreaga lume, care, desi erau foarte talentati, tot au ales sa isi puna bazele alaturi de un om de meserie. Si cei mai mari makeup artisti au avut candva un mentor de la care au invatat, care le-a explicat pe rand, personal, face to face, pasii ce trebuie urmati pentru rezultate spectaculoase. Chiar și majoritatea vloggerilor au urmat scoli si cursuri de make-up.

Nu ma intelegeti gresit, cred in evolutia tehnologiei si in ce ne ofera internetul, dar nu cred ca totul se afla in internet. Nimic nu poate inlocui momentul cand trainerul iti pune mana pe mana si te ghideaza cum sa tragi linia de tus. Nimic nu poate inlocui momentul cand, tu ca elev, vezi exact cum arata tenul, cum s-a construit baza, cat iluminator s-a luat pe o pensula. Niciun tutorial de pe youtube nu poate inlocui prezenta trainerului in fata, teoria si diploma de la final.

Ne-am invatat sa primim totul de-a gata, sa ni se cuvina fiecare informatie, sa o gasim la fiecare colt de strada, pe fiecare grup de make-up, fara sa o mai apreciem. Nu mai asteptam sa mergem la o scoala sa intrebam cum se aplica primerul, punem intrebarea direct pe net, si primim 30 de comentarii. Unele mai putin avizate. Si ma intreb, incotro ne indreptam?

Nu am zis acum sa ajungem sa platim in Romania pentru o scoala de makeup cât platesc americanii, dar macar sa apeciem ce avem aici. Ei platesc 20.000 de dolari.  Romania niciodata nu o sa vanda cursuri cu asa sume, dar sa intelegem ca o scoala buna se plateste. O scoala de la care inveti ceva, si care te marcheaza ca MUA, nu o sa fie niciodata gratis pe youtube.

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0