Ultima experienta de “make-up artist cocosat” am trait-o acum vreo 2 luni la un Fashion Show de care v-am povestit. Acolo, timp de 12 ore am machiat incontinuu impreuna cu Sinziana Iaru. Lucru in backstage nu e intotdeauna roz ca la Victoria’s Secret Show, asa ca trebuie sa ne luam masuri de precautie. In ziua aia nu ne-am luat. Dar nu mai conteaza acum. Ceea ce vreau sa va transmit e ca meseria de make-up artist nu ar trebui sa va chinuie. Sa ajungeti la 35 de ani sa aveti o postura gresita si cine stie poate si vreo hernie de disc. Nu mai machiati cocosati. Adaptati un scaun.

E suficient ca ne caram trusa de farduri. La un MUA cu portofoliu mare aceasta are cel putin 10 kg. Sa te cari mereu cu cel putin 10 kg dupa tine, sa urci scari si sa cobori (uneori fara pic de ajutor), sa impachetezi si sa despachetezi farduri la client ( asta in caz de deplasari), e suficient sa nenoroceasca spatele. Din acest motiv va sfatuiesc sa fiti atenti la scaunul pe care asezati clienta. In primul rand pentru voi si mai apoi pentru clienta.

Pozitia in care machiati e importanta pentru coloana si pentru viziunea pe care o aveti asupra chipului pe care il machiati. Daca machiati prea de sus, corpul vostru o sa umbreasca fata clientei si nu veti mai putea sa vedeti imperfectiunile si sa le eliminati. O pozitie gresita a spatelui  va va impiedica sa trageti linia de tus corect. Sau va prelungi timpul petrecut in executarea acesteia.

Ceea ce eu va sfatuiesc este sa aveti propriul vostru scaun (exista diverse variante usor de transportat), de inaltimea unui scaun de bar, astfel incat capul vostru sa fie la aceeasi inaltime cu capul clientei, maxim 5 cm mai sus decat al acesteia. Astfel spatele vostru o sa fie drept, coloana in pozitia corecta si mainile vor putea lucra fara sa stea in tensiune cu muschii coloanei.

Chiar daca aveti propriul studio sau lucrati intr-un salon, stim bine ca in sezonul de nunti, 90% dintre cliente vor sa ne deplasam la ele la domiciliu sau hotel. Asa ca eu zic sa va pregatiti de acum pentru un spate sanatos si un sezon reusit.

Pe curand!

A voastra,

Andra

on 0