Are limba romaneasca cateva vorbe. “Multi veniti, putini chemati.” Si  „Orice padure are uscaturile ei.” Ambele expresii se potrivesc de minune cu ceea ce vreau sa expun cateva randuri mai jos. Nu orice makeup artist e facut sa fie makeup artist.

Pana iti gasesti visul si pasiunea adevarata poti trece ani. Ani buni, daca e sa luam exemplu povestea batranelului de la KFC care abia dupa ce s-a pensionat si fix inainte sa se sinucida a zis sa mai incerce ceva (cauta intreaga poveste pe google).

E greu sa fii norocosul care isi gaseste pasiunea inca de mic si pana la adanci batraneti face numai ce isi doreste. Dar nu e imposibil.

Oameni de succes au cotrobait o gramada prin sifonierul de meserii pana cand Universul le-a trimis-o pe cea potrivita. Makeup-ul poate sa fie uneori cea potrivita, sau nu.

Nu orice makeup artist e facut sa fie makeup artist. Si mi se pare extraordinar cand esti capabil sa intelegi si accepti acest lucru si sa realizezi ca esti ok sa te machiezi pe tine, dar nu si pe ceilalti si mai ales pe bani.

Mi se pare extraordinar sa ai capacitatea sa accepti ca incercarea de a fi makeup artist nu inseamna un esec sau bani aruncati pe geam, inseamna investitia in cunoasterea de sine. Inca un pas facut catre cunoasterea adevaratei pasiuni, dorinte, tel.

DAR. Nu toti au aceasta capacitate si dau in drumul meu peste multi oameni care nu accepta sfaturi constructiva, care refuza sa accepte. Care spun ca trebuie sa fie perseverenti.

Unde e limita la care trebuie sa spui stop si sa accepti adevarul?

Atunci cand a trecut timpul si lucrarile tale n-au avansat, cand nu tremuri de emotie ca ti-a iesit linia de eyeliner, cand te gandesti mai mult la cati bani vei face in weekend si nu la cate machiaje frumoase vei realiza, cand machiezi ca un robot si nu doresti sa avansezi, sa te autodepasesti, sa corectezi. Atunci cand nu machiezi prietenele de placere, cand se pune praful pe pensulele tale, pentru ca nici pe tine nu vrei sa te machiezi.

Atunci cand le-ai incercat pe toate si tot nu iese si tot nu iti place si nu privesti meseria ca o pasiune, ci ca o necesitate, atunci e timpul sa iti cauti PASIUNEA ADEVARATA.

Nu mai lucrati tensionati intr-o poveste din care nu vreti sa faceti parte si cautati povestea in care aveti rolul principal. O sa va placa. O sa fiti fericiti, O sa simtiti intr-un final ca intr-adevar nu orice makeup artist e facut sa fie makeup artist.

Explorati oameni buni, ca viata e cam scurta!

Pe curand,

Andra

on 0