Scriu aceste randuri cu mare tristete in suflet si dezamagire. Stiam ca noi ca natie avem tendinta de a lua-o in jos, speram insa ca aceasta treapta descendenta sa ocoleasca industria de beauty si mai ales industria de makeup. M-am inselat.

Primesc zilnic cel putin 3 motive sa cred ca o luam in jos si tot atatea motive sa continui sa speram ca impreuna vom schimba ceva. Voi face demersurile necesare prin Asociatia Makeup Artistilor din Romania Together for beauty, doar ca acolo dureaza si totul presupune mult timp de asteptare.

Ultimul lucru care m-a socat cel mai tare a fost tendinta fetelor aspirante la meseria de makeup de a denigra total scolile de makeup si nevoia de a parcurge un curs (considerandu-se ca talentul e singurul necesar) si promovandu-se CURSURILE ACASA LA TRAINER sau la cursant. PE BUNE? Adica pe bune? Va rog recititi ultimul paragraf si raspundeti sincer daca vi se pare normal. Calculand si facand o paralela cu alte tari unde scolile de makeup sunt extrem de stricte, cu programe lungi si multe examene si materie, aproape ca se zbarleste pielea.

Piata de viitori cursanti a facut in asa fel incat prin cerintele lor au determinat scolile foarte bune din Romania sa fie nevoite sa comprime informatia si sa ofere cursuri de durata medie spre scurt. Cine avea inainte cursuri de 2-3 luni a trebuit sa scurteze la o luna. Caci in Romania cu greu mai gasesti cursanti dornici sa isi petreaca 6 luni sa invete o meserie. Acum meseria se invata cica de pe youtube.

Sunt extrem de revoltata ca se promoveaza cursurile de makeup ACASA , cand noi de fapt ar trebui sa contribuim la cresterea industriei, la crearea unui mediu de studiu prielnic, unde educatia sa se intample 100% ca la carte.

Sper ca alaturi de mine sa se revolte si alte scoli si alti traineri din Romania, impreuna sa ne strangem la o masa rotunda si sa luam masuri. Pentru binele industriei si pentru binele frumusetii.

Pe curand,

A voastra,

Andra

on 0