Sunt zile si zile. Toti le avem. Zile cand e soare sus, voie buna, pasarele canta, totul merge struna si zile in care iti vine sa te bagi sub plapuma si sa nu mai iesi de acolo. Zile cand totul merge prost, de cand te trezesti pana cand ajungi inapoi seara in pat. Daca se nimereste ca una dintre aceste zile sa fie sambata, si sa mai fie si zi de lucru, atunci ma intreb: Poate un makeup artist sa isi faca meseria cand are o zi proasta?

Meseria de makeup artist tine in primul rand de talent si de exercitiu, dar si de muuuuulta creativitate. Cum sa fii creativ cand n-a sunat alarma la ceas, ai gasit masina blocata de vecin si ai asteptat 15 minute sa coboare, te-a sunat si mama si ti-a dat o veste proasta, a intrat si ultima rata la banca si ai uitat sa platesti telefonul si l-a suspendat. Exista astfel de zile, in care legile lui Murphy merg in tandem cu toate actiunile tale.

Ai intarziat la programare, nu gasesti loc de parcare, ti-ai dat seama ca ai uitat ring light-ul acasa, ca n-ai decat gene manunchiuri si clienta vrea gene banda, scapi pensula preferata pe jos si se mai sparge si iluminatorul preferat. Totul in aceeasi zi.

Cum ne pastram creativitatea intr-un astfel de moment? Cum reusim sa depasim situatia? De obicei cand toate merg prost singurul mod in care putem rupe lantul de neplaceri este sa ne impotrivim lui, sa gandim pozitiv, sa plangem si apoi sa o luam de la capat ( pentru unii plansul este eliberator). Sa o luam de la capat cu CERTITUDINEA (nu doar cu speranta) ca lucrurile vor fi bine si vor intra pe fagasul normal.

Pe mine munca ma pune inapoi pe linia normala a lucrurilor, ma scufund in ea, si treptat lucrurile se rezolva de la sine, la fel si probleme, si soarele rasare iar.

La voi cum stau lucrurile?

on 0