Acest articolul ar putea fi scris la general, despre pozele de pe Pinterest, care ne hranesc visele si ne distorsioneaza realitatea in egala masura. Dar voi ramane doar in aria placuta mie, cea a makeup-ului si o sa va intreb sincer ce parere aveti despre pozele de pe Pinterest. Sunteti pro sau contra?

A venit un mare val in ultimii 2-3 ani care ne copleseste clientele si le distorsioneaza realitatea. 80% din pozele de pe Pinterest sunt foarte editate si merg pe aceeasi reteta: femei extraordinar de frumoase, ochi deschisi la culoare, nas mic, buze carnoase,  mult iluminator, machiaj strident, gene extrem de lungi.

Va garantez ca daca vedeti femeia respectiva cu machiajul de mai sus, pe strada, la lumina zilei, nu o sa va placa. Si mai ales clientei nu o sa-i placa. De cate ori nu s-a intamplat sa va arate o imagine de pe pinterest ca model de machiaj? De cate ori nu ati incercat sa le explicati ca machiajul din poza nu poate fi realizat 100% pe un chip care e cu mult mai diferit?

Eu le-as numi cele mai grosolane minciuni din beauty. Pentru ca daca inainte ne chinuiam cu pozele photoshapte din reviste, acum onlineul este mult mai accesibil, implicit si minciunile sunt mai usor de raspandit, iar copiii nostri cresc in lumea lui Pinterest. Makeup artistii la inceput de drum viseaza sa atinga acel ideal de poza, iar clienta are asteptari prea mari pentru ceea ce poate fi oferi un makeup artist chiar si foarte priceput.

Stiu ca pentru multe dintre voi Pinterest este un spatiu de inspiratie, dar sper eu sa fie doar pentru inspiratie, sa abordam o anumita combinatie cromatica, sa admiram un stil de eyeliner, dar niciodata sa nu uitam sa revenim in realitate.  

Stiu ca ne vom imparti iar in doua tabere, si nu vreau asta, dar sunt pregatita :)

Astept sa imi spuneti parerea voastra.

Pro sau contra Pinterest?

Pe curand,

A voasra,

Andra

on 0