Aproape zilnic o scoala de machiaj finalizeaza cursurile si ofera pe piata o medie de 4 make-up artisti la inceput de drum. Cum sa rezisti intr-o lume aparent supra saturata? Cu perseverenta, dedicare si continua informare.

La lista de mai sus, as mai adauga si multa energie pozitiva, fara hate si fara ganduri negative sau gelozii absurde. Cum am mai zis, piata este suficient de mare pentru toata lumea, stilurile sunt diferite si cu siguranta fiecare make-up artist isi va gasi clientul care sa il adore.

La cursurile organizate cu Sinziana Iaru, aceasta vorbeste deseori despre promovarea in make-up, si ce trebuie sa faci imediat dupa ce ai plecat de pe bancile scolii. Pentru voi, am facut o lista care sa va ajute si sa va inspire. Mereu e loc de mai bine si mereu e loc de noi informatii. Investiti in voi si promovare, sunt cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru o cariera de succes.

Lista magica:

1. Acum ca ai inmagazinat toate informatiile, aseaza-te in fata beautycase-ului si hotaraste ce fel de make-up artist vrei sa fii. Cu ce produse vei lucra? Cat va costa un machiaj la tine?

2. Creeaza o identitate de brand. Identitatea de brand inseamna elementele vizuale care te vor defini si pe care le vei folosi de acum inainte - logo, culori definitorii, stil de afis (classic, futurist, parisian chic, minimalist etc)

3. Creeaza un portofoliu de minim 10 fotografii ( format din machiaje realizate de tine) pe care sa le promovezi in retelele de socializare. Niciodata sa nu folosesti fotografii ale altor make-up artisti. Cu cat esti mai sincer cu atat clientela se va forma in jurul tau.

4. Deschide o pagina de facebook cu like si invita prietenii sa te urmareasca. Incarca aceasta pagina cu portofoliu si identitatea vizuala despre care am povestit in punctele anterioare.

5. Creeaza continut zilnic sau de cel putin 5 ori pe saptamana,  pe care sa-l pui pe pe facebook si instagram .

6. Realizeaza o fotografie profesionala cu cel mai bun machiaj pe care stii sa-l faci si sponsorizeaza o postare pe facebook catre audienta pe care o doresti.

7. Cumpara un domeniu si atunci cand audienta a atins 1000 de likeuri pe facebook creeaza si un website de prezentare care sa dea greutate numelui tau. Indiferent de cum ne prezentam pe facebook un website te prezinta ca un profesionist.

8. Crezi in tine si in talentul tau, ai rabdare, invata mereu, nu te culca pe o ureche si nu uita, exercitiul este mama invataturii.

on 0