Zilele trecute am baut un ceai cu o prietena veche, racita cobza, care imi povestea ca abia s-a ridicat din pat sa mearga la cateva programari de makeup. Mi-a zis ca simtea ca lesina si ca abia statea in picioare, ca ii era rusine de cliente si ca a fost nevoita sa poarte masca toata ziua.  Imaginandu-mi toata aceasta poveste, mi-am dat seama ca niciodata nu v-am scris despre cum cred eu ca ar trebui sa purtam masca cand facem machiaj, mai ales daca suntem raciti.

Machiajul se desfasoara intr-un spatiu extrem de intim, max 50 de cm, uneori chiar si mai putin, ne desparte de clienta. Spatiu suficient incat clienta sa se simta invadata de noi ca makeup artisti, sa ne simta parfumul si din pacate....mirosul respiratiei.

Clienta poate simti imediat daca am fumat, daca avem guma in gura, sau daca am mancat cu usturoi, sau.......daca nu avem o respiratie tocmai ok.

Stiu ca majoritatea dintre voi consuma o pastila mentolata sau guma in gura, inainte de a incepe machiajul, insa eu cred ca nu e suficient. Eu militez pentru o masca speciala.

Masca e intr-adevar greu de purtat, nu simti ca respiri bine, uneori chiar te ia si cu lesin, insa cred ca e cea mai profi varianta. Si pentru voi si pentru cliente. Iar in caz de raceala sau alti microbi, exte extrem de recomandata.

Astazi, gasiti pe peste tot masti speciale, care mai de care mai usor de folosit, care sa va ajute sa respirati mai bine si care sa nu va incurce, dar sa va protejeze pe voi si bineinteles pe clienta voastra.

Stiti de cate ori s-a intamplat sa fie deranjata clienta si sa nu va spuna? De suficiente dati incat sa nu va simtiti ok.

Hai sa fim profi, voi ce spuneti? Cu sau fara masca?

on 0