Suntem in perioada cand inca se mai tatoneaza terenul, se fac programari si probe peste probe, pentru toate miresele care urmeaza in noul sezon de nunti 2019.

Am vazut si discutii pe grupuri de makeup artisti, dar si pe grupuri de mirese, unde aparea aceasta problema, cea a contractului venit la pachet cu avans de 50%. Ca de fiecare data, cum deja ne-am obisnuit, personajele principalele s-au impartit in doua gasti si parerile sunt impartite.

Pentru mine, si in general pentru oamenii care ma inconjoara, lucrurile sunt simple: semnare de contract si 50% avans.

Numai prin prezenta unui contract, atat miresele, cat si makeup artistii sunt acoperiti din punct de vedere juridic si pot sta linistiti. Daca mireasa nu se mai prezinta la machiaj sau anunta prea din scurt, atunci makeup artistul este acoperit macar de suma din avans si rasplatit astfel ca si-a tinut locul ocupat in agenda atata timp.

Evident ca un contract nu acopera in intregime orice tip de conflict si ca e bine uneori sa ne mai selectam si clientela, asa cum e bine sa le selectam si specialistul care urmeaza sa joace un rol atat de important in ziua nuntii.

Ce se intampla daca makeup artistul se imbolnaveste foarte tare fix in ziua nuntii si efectiv nu si poate exercita meseria? Ei bine, in acest caz, fiecare dintre noi ar trebui sa avem 3-4 prieteni makeup artisti, care sa fie pe acelasi stil de machiaj ca noi si care, intr-un astfel de caz, sa sara in ajutor si sa preia din programari. Evident clientei ii trebuie aplicat un discount si ii trebuie explicat foarte bine situatia, ca sa o inteleaga si sa aiba incredere ca si prietenii makeup artisti vor realiza machiajul exact cum se doreste.

Indiferent de care parte a baricadei sunteti nu uitati ca singura care va vine in ajutor este comunicarea, cat mai deschisa si sincera, caci numai asa se pot evita conflicte inutile, nervii, stres si situatii de criza.

Sunt curioasa, semnati sau nu contract? Puteti comenta pe facebook la postare. 

on 0