De ceva timp tot vreau sa scriu acest articol despre un subiect delicat care presimt ca va fi iar motiv de discutie pe grupuri. Nu vreau sa supar pe nimeni, dimpotriva, vreau impreuna sa gasim cele mai bune solutii la cele mai mari probleme. Ma tot intreba fetele in privat ce sa faca cu tarifele, cum e mai bine, cum e mai ok si pentru client si pentru makeup artist. Iar intrebarea la care eu am vrut sa aflu si parerea voastra este daca aplicam sau nu tarif special pentru machiajele aflate in afara programului.

In primul rand sa definim ce inseamna in afara orelor de program. Eu as spune ca orele de program ar fi 8:00 - 19:00. Tot ce depaseste aceste ore ar trebui sa se numeasca “ in afara programului”, nu? Mai cu seama cand avem cliente care doresc machiaj la 5 dimineata.

E cinstit sau nu sa cerem o taxa in plus? Ma gandesc ca e ca la corporatisti, care lucreaza fix luni-vineri si daca sunt chemati in weekend cer bani in plus. Asa si makeup artistii, daca sunt chemati la ore speciale ar trebui sa perceapa taxa in plus?

O sa intervina pasionatii care vor spune> cum sa ceri taxa cand e vorba de pasiune, de meserie, ca o faci cu placere la orice ora. Oare chiar e asa?

Oare oamenii pasionati ar trebui sa munceasca oricum, in orice conditii, doar pentru ca e vorba de pasiunea lor? Sau ar trebui sa isi seteze niste limite, niste prioritati si sa fie rasplatiti conform efortului depus?

Dar clientele care sunt conditionate de anumite ore de ce sa sufere? Unde e dreptatea?

Eu nu spun nici nu, nici da. Eu va las pe voi de data aceasta sa imi spuneti cum e mai bine.

Deci?

on 0